predstaveni-jednotlivych-verzi-fifa-09
Novinka Představení jednotlivých verzí FIFA 09

Představení jednotlivých verzí FIFA 09

sleepless.

sleepless.

1. 7. 2008 10:04 1
Reklama

NHL 09 už bylo oficiálně představeno, takže se teď dostalo na FIFA 09. Samozřejmě už jste určitě z různých zdrojů o novinkách v letošním ročníku FIFA četli či slyšeli. Pokud ne, tak uslyšíte zítra, kdy na Hrej vyjde preview převzaté z předposledního Levelu. Abyste však dnes neodcházeli s práhnout, tak si jednotlivé verze FIFA 09 ve stručnosti alespoň představíme.

PS/Xbox 360 

Na prvním místě musí být verze pro PS3 a Xbox 360, které jsou středem pozornosti samotných vývojářů. Jádrem hry bude podle nás velmi dobrá hratelnost předchozího ročníku, která bude prohloubena řadou novinek. Vývojáři z EA Vancouver se chvástají celkem 250 menšíími a většími úpravami, ale všichni víme k čemu takovéto číselné vyjádření pokroku obvykle je. Některé z nich zní přesto zajímavě. Jde například o nové animace a fyzické vlastnosti jednotlivých hráčů. To znamená, že třeba statnější hráč si proti menšímu soupeři snadněji podrží kontrolu nad míčem, který mu však může s klidem čmajznout rychlejší protihráč. Fotbalisté, alespoň ti známější a nejznámější jsou opět vytvoření podle reálných předloh, ale zatímco dříve to platilo zejména o vzhledu a papírových schopnostech, nyní by to mělo platit i o jejich fyziognomii. Samotná hra by z toho měla těžit v podobě realističtěji vypadajících situací.

Na vylepšené zpracování diváků a dalších s hrou nesouvisejících prvků se s chutí vybodneme. Mnohem zajímavější je prvek Custom Team Tactics umožňující prostřednictvím 11 sliderů vytváření vlastních taktických variant. Už tedy nepůjde o volbu několika přednastavených útočných, obranných a kombinovaných taktik, ale o vytváření vlastních variant, které se na hře skutečně projeví, jak naznačují první dojmy. No a ne změny, ale prohloubení se dočká loni uvedený Be a Pro mód přejmenovaný na Be A Pro: Season, v němž budete svého borce vylepšovat v rozmezí čtyř sezón. Tolik k next-gen verzím.

Wii 

Wii verze bude v rámci nového EA programu All-Play přizpůsobena vizuálně i herně méně zkušeným hráčům s tím, že si uchová všechny možnosti nastavení tak, aby sedla i hardcore fandům. I ti se však musí připravit na to, že hra samotná nebude jen ostříhanou kopií PS3/X360 hratelnosti, ale úplně jiný pohled na fotbal, který se hodně podobá hratelnosti, s níž nás okouzlil Wiičkový PES. Jinak lze u Wii verze zmínit třeba možnost zapnout AI asistenci při ovládání, spíše komiksovou grafiku a samozřejmě ovládání uzpůsobené wiimotu a nunchuku.

DS/PSP 

DS a PSP verze FIFA 09 se budou podobat předchozím ročníkům s tím rozdílem, že obě nabídnou vůbec poprvé upravenou implementaci Be a Pro módu. Od PS2 verze hry se moc čekat nedá, stejně vychází jen ze setrvačnosti a proto, že má PS2 tak obrovskou základnu majitelů. Dá se od ní očekávat pár nových animací, hovoří se o novém systému detekce kolizí, nových pohybech a zrychlené hře. Žádné zázraky bychom však nečekali být vámi.

PC

No a zbyla nám tu věčně prokletá PC verze. To hlavní se o ní dozvíte zítra z preview. Nicméně už teď můžeme říct, že nabídne výrazně hezčí grafiku, ne však na úrovni next-gen verzí. Rovněž bude PC verze používat loňské animace i AI. Zkrátka a dobře, PC verze sice bude hezčí, ale pod novou kapotou bude vrnět starý motor. Do vínku dostane PC verze ještě nový volant, čili nový systém ovládání, který zohledňuje společné použití myši a klávesnice tak trochu po vzoru FPS her. Více už se dozvíte zítra v preview. Obrázky pod textem pochází z Xbox 360/PS3 a PS2 verzí. Z PC verze pro vás zatím žádné oficiální nemáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama