plan-sireni-xbox-360-viru-v-asii
Novinka Plán šíření Xbox 360 viru v Asii

Plán šíření Xbox 360 viru v Asii

sleepless.

sleepless.

6. 12. 2005 15:20
Reklama

Launch Xboxu 360 v severní Americe a Evropě už sice proběhl, ale pro zainteresované zaměstnance Microsoftu to rozhodně není důvod vzít si dovolenku a oslavovat. Ještě stále totiž zbývá zahájení prodeje v Japonsku a hlavně ve zbytku Asie. Zatímco zahájení prodeje Xboxu 360 v Japonsku už je dlouho naplánováno na 10. prosince, což je tuto soboru, tak o zahájení prodeje ve vybraných Asijských zemích až do teďka nevěděl nikdo nic.

Šéf Xbox divize pro Asii Alan Bowman však několik podstatných informací o asijském launchi Xboxu 360 prozradil v rozhovoru pro Reuters. Ze všeho nejdříve se nové konzole dočkají hráči v Jižní Koreji, kde se Xbox 360 začne prodávat 24. února 2006. O pouhý týden později se 2. března 2006 přehřívající se mašinka začne prodávat hned ve třech dalších zemích mezi něž patří Hong-Kong (Čína), Tchaiwan a Singapur.

Na rozdíl od Japonska (kde se bude prodávat pouze prémiová verze Xboxu 360 s HDD) bude ve výše zmíněných asijských zemích k dostání jak prémiová, tak i základní verze konzole Xbox 360. Cena obou verzí přitom bude odpovídat cenám v severní Americe a Evropě. Původně společnost Microsoft přemýšlela, že launch Xboxu 360 ve zmíněných asijských zemí trošku pozdrží, aby mohla být uspokojena poptávka lidí v Evropě a sev. Americe, ale nakonec k žádnému pozdržení nedojde. Navzdory nedostatku konzolí prý totiž prioritou Microsoftu zůstává dostat Xbox 360 do všech předem stanovených částí světa během prvních 6 měsíců po launchi konzole v sev. Americe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama