pc-verze-dmc4-se-neprodava-zase-ti-pirati
Novinka PC verze DMC4 se neprodává, zase ti piráti?

PC verze DMC4 se neprodává, zase ti piráti?

sleepless.

sleepless.

5. 8. 2008 11:19 20
Reklama

PC verze čistokrevné konzolovky Devil May Cry 4 se na poměry podobných portů vydařila. O to víc asi štve Capcom, že přinejmenším v USA jsou prodeje hry nevalné, jak na Capcom-Unity.com fóru naznačil hlas amerického Capcomu a šéf strategického plánování téže firmy Christian "Sven" Svensson: „Nevím jak se k tomu staví Capcom, ale hra si určitě nevede v US obchodech tak jak bych chtěl. Je to vážně dobrá verze a zaslouží si lepší prodeje. Vím o tom, že je pirátěná všude možně. Na torrentech se objevila v den, kdy se začala prodávat.“

Snaží se tedy Svensson naznačit, že právě piráti mohou za chabé prodeje hry a jejich eliminace by celý problém vyřešila? Ne tak zcela. Svensson vidí řešení někde jinde, v digitální distribuci: „Snažil jsem se v případě této hry (PC verzi DMC4) protlačit šíření digitální cestou, ale Capcom Japan to prozatím nepovolila. Ale jen pro informaci, všechny Capcom hry (myšleno americký a evropský Capcom) budou do budoucna distribuovány digitálně přes širokou síť kanálů (nejenom Steam a Direct2Drive, ale přes více než 100 portálů a kanálů). Minulý rok jsem strávil budováním těchto distribučních kanálů a neustále nacházím a přidávám nové partnery ještě než vyjdou tituly Age of Booty, MotoGP, Neopets, Dark Void a Flock“.

Capcom tedy s piráty bojuje aktivně a nesedí s rukama v klíně jako spousta dalších firem, které jen naříkají, že se jejich hry kvůli pirátům neprodávají a nic s tím nedělají. Nicméně Svenssonova snaha o prosazení digitální distribuce všech PC her od Capcomu evidentně naráží na tvrdohlavost soudruhů v japonské centrále Capcomu.

„Velmi brzy budu na tohle téma dělat prezentaci, která by mohla pomoci v tom, abychom mohli digitálně distribuovat veškerý PC obsah, i ten vyvinutý v Japonsku. Nic však neslibují. Nemusí k tomu dojít,“ uzavřel Svensson debatu ohledně neuspokojivých prodejů PC verze DMC4 a role digitální distribuce v tom, aby se situace zlepšila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama