novy-tym-tvurcu-nestastne-hry-elveon
Novinka Nový tým tvůrců nešťastné hry Elveon

Nový tým tvůrců nešťastné hry Elveon

sleepless.

sleepless.

13. 8. 2008 14:50 1
Reklama

Elveon je mrtev, vysokorozpočtový projekt vývojářů z týmu 10tacle Slovakia zemřel zřejmě navždy společně s vyhlášením platební neschopnosti mateřské společnosti. Ovšem smutný osud Elveonu je znám už dlouho, na rozdíl od osudu samotných vývojářů z 10tackle Slovakia. Co dělají, jak se mají, ale hlavně co dělají, na tyhle otázky nyní odpověděla tisková zpráva oznamující vznik nového nezávislého týmu The Games Distillery. V čele tohoto týmu, který sídlí v Bratislavě, stojí jako CEO Juergen Reusswig (ANNO 1602, ANNO 1503) a vývoj her bude řídit Slavo Hazucha, oba dva bývalí zaměstnanci 10tackle Slovakia.

Podstatné ovšem je, co bude tým The Games Distillery dělat, na čem bude pracovat. A tady možná řadu hráčů trošku zklameme, protože bratislavský vývojářský dům vidí svoji budoucnost v menších stahovatelných a online hrách pro PC, PSN a Xbox Live Arcade. V současnosti už na dvou podobných projektech pracují, doba jejich vývoje je naplánována na 6 – 12 měsíců.

Proč se Games Distillery zaměřuje právě na zmíněný sektor her, na to tisková zpráva odpovídá mnohem levnější produkcí stahovatelných her oproti velkým AAA hrám, dále to je kvůli mnohem většímu trhu, který se rozprostírá po celé Evropě, v Asii i Americe a vývojáři si pro tato teritoria nemusí sjednávat speciální distribuční a vydavatelské kontrakty.

Cílem The Games Distillery je, když nepočítáme ten hlavní – ekonomický, vytvářet hry vysoké kvality. „Naše filozofie je zcela jasná.  Bez ohledu na velikost budeme každou naši hru vytvářet v excelentní kvalitě a s cílem odlišit se od konkurence v daném segmentu. S pomocí nových nápadů a neomezeného kreativního potenciálu přijdeme na trh s novými impulsy. Vývojářské a distribuční možnost stahovatelného obsahu nejsou ještě ani zdaleka vyčerpány a mi to hodláme změnit,“ pravil Juergen Reusswig a my můžeme jenom doufat, že v portfoliu týmu najdeme alespoň občas něco jiného než klony her od PopCapu :)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama