nove-nastroje-pro-guitar-hero
Novinka Nové nástroje pro Guitar Hero

Nové nástroje pro Guitar Hero

sleepless.

sleepless.

22. 4. 2008 12:52
Reklama

Prezident společnosti Activision Robert Kotick naznačil v rozhovoru pro květnové číslo Conde Nast Portfolio magazínu nový směr vývoje Guitar Hero série, jejíž další díly se do budoucna dočkají nových nástrojů. „Není to jen o kytarách, nasadíme do hry řadu jiných nástrojů a vokály,“ prozradil Kotick.

Neznamená to samozřejmě, že se bubnů, možná i kláves a kdovíčeho ještě dočkáme už v titulu Guitar Hero IV, kterýžto by měl na trh vyrukovat ještě před koncem tohoto roku. Rozhodně však Activision nebude s uvedením nových nástrojů vedle kytary otálet donekonečna, protože konkurenční Rock Band má v této oblasti znatelný náskok a kdyby Guitar Hero značka neměla výhodu široké fanouškovské základny a poměrně velkou cenu kompletního nástrojového setu pro Rock Band, tak už by možná hudební hra od Harmonixu, MTV a EA svého čistě kytarového konkurenta pořádně válcovala.

Ostatně nástrojový deficit není jediná oblast, v níž musí Activision se svým Guitar Hero konkurenci od MTV dohánět. Rock Band totiž už nyní vítězí nad Guitar Hero na plné čáře v oblasti dodatečného obsahu, který je majitelům hry nabízen v podobě písničkových balíčků i samostatných songů pravidelně každý týden s tím, že brzy budou v prodeji i kompletní alba. Jistě jednotlivé Guitar Hero tituly se ještě pořád prodávají a také budou prodávat v mnohem větších objemech než Rock Band, ale je to na úkor značky, která se tím v očích zákazníků vyčerpává. Rock Bandu nic podobného nehrozí. Naopak, když se noví hráči rozhodují mezi Rock Bandem a Guitar Hero, tak řada z nich volí Rock Band jenom proto, že si nový obsah budou raději kupovat a stahovat jednotlivě a podle svého vkusu než, aby si každý půlrok kupovali nový Guitar Hero datadisk, kde obsah vybírají vývojáři. Ačkoli to tak nevypadá, zuří v zákulisí tichá válka mezi Rock Band a Guitar Hero a čím bude intenzivnější, tím lépe pro hráče.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama