neoficialni-specifikace-nintendo-revolution
Novinka Neoficiální specifikace Nintendo Revolution

Neoficiální specifikace Nintendo Revolution

sleepless.

sleepless.

8. 12. 2005 13:50
Reklama

K oficiálnímu představení konzole Nintendo Revolution dojde až 9. května, těsně před E3 2006. Do té doby jsou Nintendo fans odkázání na informace neoficiálního charakteru posbírané ze všech možných i nemožných zdrojů. Podobného charakteru je i poslední info, které se objevilo na IGN, jehož redaktoři si o technických specifikacích konzole Nintendo Revolution povídali s vývojáři z několika společností, jež tvorbu her pro výše uvedenou konzoli plánují. Podle názoru několika vývojářů bude konzole Nintendo Revolution 2x až 3x výkonnější než Gamecube, nebo Xbox, což odpovídá prvotním informacím z úst představitelů společnosti Nintendo. Tyto informace si sice byli později zamlženy a popřeny, ale zdá se, že nakonec budou pravdivé.

Jeden z vývojářů doslova řekl, že Nintendo Revolution bude nabušenější Xbox, což rozhodně není na škodu. Náklady na vývoj her tak nebudou o moc vyšší než náklady na vývoj her pro současnou generaci konzolí. Hlavní rozdíl oproti současným konzolím bude v ovladači, který si vývojáři víceméně svorně pochvalují. Výkonnosti hardwaru mírně nad úrovní současných konzolí odpovídá paměť, kterou budou mít vývojáři k dispozici. Přesná čísla nejsou k dispozici, ale podle všeho Revolution přijde se 128 MB 1T-SRAMky, které doplní další 3-4 MB on-board paměti určené výhradně pro potřeby GPU Hollywood od ATI, která zatím zůstává zcela zahalena tajemstvím. Vývojáři však předpokládají, že bude víceméně 2x výkonnější než GPU Gamecube a to především díky dvojnásobnému taktu.

Do paměti patří i 512MB flashka, kterou však vývojáři nebudou mít k dispozici. Ta bude určena výhradně pro ukládání dat různého druhu, zejména však uložených pozici a starších her. Nové informace se objevily i o médiích, které bude Revolution používat. Původně se sice hovořilo o speciálních médích s kapacitou 12GB. Nyní se však ukázalo, že to byly jen spekulace. Nintendo Revolution bude zřejmě užívat standardní DVD disky s kapacitou 4.7GB v případě jednovrstvých disků a kapacitou 8.5GB v případě dvojvrstvých disků. Výše uvedená čísla nejsou žádným indikátorem toho co všechno Nintendo Revolution nabídne. Hráči, kteří dají především na vizuální zpracování, se zřejmě ušklíbnou a půjdou si sednout k Xbox 360, nebo PS3. Společnost Nintendo však už mnohokrát dokázala, že audiovizuální zpracování není všechno.

Důkazem je například úspěch handheldu Nintendo DS, které je pravidelně zásobeno kvalitními a originálními tituly, zatímco Sony PSP zatím trpí pod náporem průměrných portů, které těch několika kvalitních a originálních titulů rozhodně nevyváží.Podstatným faktorem úspěchu, či neúspěchu konzole Nintendo Revolution bude také cena, která bude zcela jistě mnohem nižší než v případě PS3 a Xbox 360. Obecně se počítá s cenou okolo 150 dolarů, přičemž některé odvážné názory se kloní i k částce 99 dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama