line-rider-pro-ds-wii-a-pc-konecne-v-lete
Novinka Line Rider pro DS, Wii a PC konečně v létě

Line Rider pro DS, Wii a PC konečně v létě

sleepless.

sleepless.

28. 4. 2008 12:36
Reklama

Během bezcílného brouzdání nekonečným internetem jste určitě alespoň jednou narazili na zajímavou flashovku Line Rider, v níž kreslíte dráhu pro človíčka na sáňkách a pak sledujete, jak ji projíždí. Vtip je v tom, že se pohyb pána na saních řídí hodně přesně fyzikou a pokud je trať postavená špatně, tak se chudák vyseká. S Line Riderem se dají provádět naprosto úžasné až neuvěřitelné kejkle, kdy se sáňkař může na chytře vystavěné trati vozit pěkných pár minut. No a tuhle neskonale jednoduchou a přesto návykovou záležitost má na svědomí jeden jediný člověk, Slovinec Boštjan Čadež.

Popularita Line Ridera stoupala od zveřejnění první verze hry v roce 2006 závratným tempem vzhůru a už v prosinci téhož roku si licenci na zpracování komerční adaptace hry zajistila firma InXile Entertainment (Bard's Tale). Původní plán vydat DS a Wii verze Line Rider v roce 2007 selhal, ale tento rok v létě už by to snad mělo vyjít.

Pod názvem Line Rider 2: Unbound vyjde první komerční adaptace Čadežova díla na DS, Wii a nově také PC. Oproti flashovému originálu bude obohacena o primitivní příběh, což nás ovšem nezajímá, ale hlavně o nové herní prvky. Přibude cílová páska, aby se nedaly dráhy stavět donekonečna, panáček bude moci za určitých podmínek znovu nasednout na sáňky = možnost útěky hrobníkovi z lopaty, dočkáme se nových možností při tvorbě tratí, chybět nebude editor drah a nakonec to hlavní – hra bude obsahovat více než 40 puzzloidních úrovní, jejichž tvorbou byl pověřen TechDawg, absolutně nejlepší tvůrce Line Riderovských tratí na světě.

Pokud jste do této chvíle opravdu o fenoménu jménem Line Rider neslyšeli, tak jukněte na homepage, kde se dozvíte vše podstatné o původní hře, chystané komerční adaptaci, najdete zde ukázky prácí zmíněného TechDawga a samozřejmě si zde můžete Line Rider zahrát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama