launch-ps3-probehne-na-jare-2006
Novinka Launch PS3 proběhne na jaře 2006!

Launch PS3 proběhne na jaře 2006!

sleepless.

sleepless.

9. 12. 2005 14:41
Reklama

Společnost Microsoft se do další fáze boje o krále konzolového trhu vrhla po hlavě před pár dny s velkým náskokem oproti konkurenci. Ani ta však nespí a trošku vyděšena nástupem Xboxu 360 cítí potřebu ubezpečit veřejnost, že se do boje zapojí co nevidět. Trošku mediálního vzruchu okolo sebe vyvolaly obě společnosti Nintendo a Sony. Zatímco prvně jmenovaná oznámila přesné datum (9. května), kdy se celý svět dozví pravdu o konzoli Nintendo Revolution, tak druhá jmenovaná zase vydala oficiální prohlášení, v němž popírá všechny spekulace o tom, že by se konzole PS3 mohla na trhu objevit až koncem roku 2006, nebo až v roce 2007.

Společnost Sony ficiálně potvrdila, že stále platí původně udaný termín zahájení prodeje konzole PlayStation 3 na jaře roku 2006. Škoda, že Sony nechce upřesnit jestli to platí pouze pro Japonsko, nebo i zbytek světa (což je velice nepravděpodobné a spíše by šlo o zázrak). Prohlášení tak jde přímo proti spekulacím vycházejícím z úst mnohých vysoce postavených osobo herního průmyslu, které launch PS3 odhadovali až na konec roku 2006.Společnost Sony musí s launchem PS3 spěchat hned z několika důvodů. Za prvé nesmí dát společnosti Microsoft a Xboxu 360 příliš velký náskok. Možná ještě vážnějším důvodem je však fakt, že PS3 užívá disky Blu-ray a s launchem konzole se tak na trh dostane v podstatě i jeden z prvních Blu-ray přehrávačů.

Ve stejném čase však hodlá skupina vedená společností Toshiba uvést na trh konkurenční formát HD DVD. Na jaře 2006 se tedy naplno rozhoří nejenom válka konzolová, ale i válka mezi formáty HD DVD a Blu-ray, v níž jde o mnohem větší peníze z filmového průmyslu Jde o opakování historie, kdy spolu v 80. letech soupeřily formáty VHS a Betamax, přičemž vítězem se stal formát VHS. Hlasy z tábora firem, jež podporují HD DVD formát však nejsou tak optimistické jako Sony. Podle nich bude přeci jenom ještě chvilku trvat než se na trhu obě technologie střetnou a než se tím pádem na trh dostane i konzole PS3. Kdo má pravdu se však uvidí už relativně brzy. Konec roku je za dveřmi a pak už moc času na plané řeči nebude. Všechny společnosti včetně Sony totiž budou muset jednat!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama