konec-legendarni-spolecnosti-working-desings
Novinka Konec legendární společnosti Working Desings

Konec legendární společnosti Working Desings

sleepless.

sleepless.

14. 12. 2005 14:05
Reklama

Společnost Working Designs, která stojí za dokonalými anglickými lokalizacemi a vydáním řady japonských RPG klenotů, se bohužel nedožila 20ti let své existence. Spatné zprávy o tom, že společnost už neexistuje přinesl její dlouholetý šéf Victor Ireland. Kanceláře Working Design jsou prázdné, všichni zaměstnanci už dostali výpověď a v současnosti se snaží najít nové zaměstnaní. Oficiální homepage Working Design zatím společně s fórem běží a bude běžet tak dlouho, dokud k tomu bude mít Victor Ireland chuť a prostředky.

Zvěsti o konci WD se v poslední době objevovaly na oficiálním fóru hodně často. Nešlo však o žádné fámy, ale pouhé reakce hráčů na to, že se tvůrci dlouho neozvali. Nedali o sobě slyšet v podstatě od té doby co vydali svůj poslední mistrovský kousek, kterým je nádherná RPG kompilace Growlanser Generations. Od té doby se vědělo jen tolik, že pracují na lokalizaci dalšího japonského 2D klenotu Goemon, která paradoxně srazila WD vaz. Anglickou verzi výše uvedeného titulu měla vydat společnost Konami. Do hry se však vložila spol. Sony a odmítla povolit vydání v severní Americe. Překlad hry do angličtiny je tedy v podstatě hotov a ještě stále tu existuje malinkatá naděje, že hra vyjde alespoň v Evropě. Podobné je to i s kompilací Growlanser Generations, která v USA vyšla a prodávala se velmi dobře. Ani to však nestačilo k tomu, aby se WD udrželi při životě. Naděje, že hra nakonec vyjde v Evropě, tu však prý stále je. Nezbývá než doufat.

Co se dalších aktivit Victora Irelanda týče, tak nabídl své služby a zkušenosti s produkcí i lokalizací japonských RPG titulů společnosti Microsoft. Pro Xbox 360 se totiž chystá řada zajímavých japonských RPG titulů, jejichž lokalizace by se hráčům v Evropě a USA určitě líbila. Týká se to hlavně titulů Blue Dragon, Lost Odyssey a dalších.  Než se společnost Microsoft rozmyslí, tak bude Vic společně s několika kolegy z WD pracovat pro blíže neurčené publishery na jiných projektech. Snad se mu však podaří najít takové místo, kde bude moci uplatnit svoji osobní náklonnost k japonským RPG titulům, z níž pak budou těžit i hráči v Evropě a USA, tak jak tomu bylo v uplynulých letech. Společnost Working Designs vznikla v roce 1986 a za těch skoro 20 let nabídla majitelům konzolí TurboGrafx, Sega Saturn, SS CD, PSX a PS2 velké množství RPG titulů a několik titulů akčních, které vycházely v rámci brandu SPAZ.

Working Design hry nevytvářeli. Byli to mistři lokalizace a v případě řady titulů i vydavatelé. Překlady japonských RPG titulů do angličtiny prováděli WD svým osobitým stylem, který byl na dané hře vždy poznat. Nešlo však jen o překlad. Tituly od WD vycházeli v USA i v Evropě obvykle v krásných speciálních edicích, nebo v podobě kompilací. To už dneska nikdo nedělá a zánik WD je tak skutečně velkou ztrátou. Ti co si pamatují dokonalé anglické lokalizace níže uvedených her to určitě potvrdí. Následuje výtah nejznámějších titulů, jejichž anglické verze nesou nálepku Working Designs - Alundra, Arc the Lad Collection, Vanguard Bandits, Growlanser Generations, GunGriffon Blaze, Parasol Stars, Lunar: Silver Star Story Complete, Vay, Popful Mail, Magic Knight Rayearth, Dragon Force, Elemental Gearbolt a další.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama