konami-zaluje-tvurce-rock-bandu-a-guitar-hero
Novinka Konami žaluje tvůrce Rock Bandu a Guitar Hero

Konami žaluje tvůrce Rock Bandu a Guitar Hero

sleepless.

sleepless.

11. 7. 2008 08:30 2
Reklama

Zatímco se všichni nakrásně rozplývají nad novými informacemi o skladbách a vylepšených periferiích v Rock Band 2, společnost Konami posadila svitu právníků do temné kobky, aby připravili na tvůrce a vydavatele Rock Bandu menší žalobu. A protože se právníci moc snažili, tak nakonec žalobu dohromady dali, jak vyplývá z informace na Bloomberg.com.

Konami žaluje Harmonix a Viacom (a MTV Networks Co.) za zneužití patentů podaných a zaregistrovaných v letech 2002 a 2003, které se týkají simulovaných hudebních nástrojů, hudebně herního systému a hudebně rytmické hry. O jaké jde přesně patenty, to zatím nevíme. Je však jisté, že to byla právě Konami a její titul Guitar Freaks, z něhož vývojáři Harmonixu přebrali nápad a v podstatě i konkrétní herní mechanismy pro svůj hudební blokbástr Guitar Hero, potažmo Rock Band.

No a co tedy Konami žádá za zneužití patentů? V zásadě samé maličkosti, jen nějakou pěkně tučnou sumu bankovek (aka odškodné) a příkaz zamezující Harmonix Music Systems, Viacom a MTV Networks Co. v dalším zneužívání patentů, čili tvorbě dalších Rock Bandů v současné podobě.

Z Viacomu zatím reakce nevypadla, zřejmě k tomu ani nedojde. Přeci jenom není takováto žaloba žádná sranda. Tady jde v prvé řadě o hodně velké peníze a v druhé pak o hudební hru Rock Revolution, kterou Konami plánuje na konec roku. Ve světle této informace to skoro vypadá, jakoby si vedení Konami čistilo cestu na trhu právě pro Rock Revolution a právě prostřednictvím žaloby.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama