konami-chysta-castlevania-double-pack
Novinka Konami chystá Castlevania Double Pack

Konami chystá Castlevania Double Pack

sleepless.

sleepless.

9. 12. 2005 14:35
Reklama

Fanoušci kultovní arkádové série Castlevania, kteří v minulosti promeškali dva skvělé GBA díly Harmony of Dissonance a Aria of Sorrow dostanou od Konami Europe skvělou šanci si je připomenout naráz díky titulu Castlevania Double Pack.Castlevania Double Pack je kompilace dvou skvělých GBA titulů Castlevania: Harmony of Dissonance a Castlevania: Aria of Sorrow, které společně s NDS titulem Castlevania: Dawn of Sorrow představují to nejlepší co vůbec v této sérii vzniklo. Významný podíl na tom má hlavně fakt, že v případě obou dvou titulů probíhal vývoj pod dohledem duchovního otce Castlevania série, kterým není nikdo jiný než Koji "IGA" Igarashi.

Oba dva tituly nabízí nejenom tradičně dokonalou atmosféru podpořenou stylovou audiovizuální presentací, ale v prvé řadě skvělou hratelnost, které bylo dosaženo kombinací správně zvolené obtížnosti, intuitivního ovládání a fungujícího systému s využitím základních RPG prvků. Oba dva tituly jsou navíc poměrně dlouhé a dohromady tak nabízí několik desítek hodin skvělé zábavy. Příběh Castlevania: Harmony of Dissonance hráče uvádí do role Juste Belmonta, což je vzdálený příbuzný hlavního hrdiny celé Castlevania série Simona Belmonta, který přesně před 50 lety zbavil svět hraběte Draculy. Úkolem hráče je nalezení a sběr relikvií, které po sobě legendární upír zanechal. Všechno se ale jako obvykle zvrtne. Justova přítelkyně Lydie zmizí a Juste se dovtípí, že za tím stojí Dracula, kterého Simon Belmont přeci jenom úplně nezničil. Just se tedy chtě nechtě vydává do Draculova hradu, aby zde s použitím svých akrobatických, bojových i magických schopností osvobodil Lýdii a při té příležitosti Draculovi pořádně nakopal zadnici.

Castlevania: Aria of Sorrow se odehrává až v roce 2035, což dokazuje, že zlo je nesmrtelné. Hlavním hrdinou je mladík Soma Cruz, jehož osudem je stát se dalším převtělením Draculy. Soma se však s tímto osudem nechce smířit a hodlá z Draculova hradu za každou cenu utéci. Soma naštěstí ovládá speciální schopnost, jež mu umožňuje získávat duše poražených nepřátel, které mu poskytují nové dovednosti. Jejich postupným vylepšováním a užíváním na správných místech si Soma s pomocí hráče otevře cestu ven z Draculova hradu a snad unikne svému strašlivému osudu. Kompilace Castlevania Double Pack se na trhu objeví v únoru 2006 a rozhodně nebude poslední. Společnost Konami má totiž podobných překvapení v rukávu ještě několik.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama