japonsti-analytici-neveri-v-uspech-xboxu-360
Novinka Japonští analytici nevěří v úspěch Xboxu 360

Japonští analytici nevěří v úspěch Xboxu 360

sleepless.

sleepless.

8. 12. 2005 13:00
Reklama

Společnost Microsoft se ústy vedoucích představitelů Xbox divize dlouho dušovala, že tentokrát nehodlá nic podcenit a vzít se svojí novou konzolí Xbox 360 japonský trh útokem. Realita je však poněkud jiná a náznak budoucích změn je též v nedohledu. Podobně to u svých financemi prolezlých srdcí cítí i japonští analytici, jejichž pohled na věc do zbytku světa tlumočil finanční kanál AFX News. Podle jejich názoru se o Xboxu 360 v Japonsku hovoří jen velmi málo, ať už jde o zákazníky, nebo samotné tvůrce her.

Zdá se, že se Microsoftu nepodařil takový hype jako v USA a Evropě. A že Japonci dokáží propadnout davovému šílenství jako žádný jiný národ, to je skutečnost obecně známá. O launchi Xboxu 360 se v Japonsku ví, ale v podstatě nikoho to nevzrušuje.Nobuyuki Kawamata z firmy Tokai Tokyo Research Center AFX News prozradil, že kromě jiného stojí za nízkým zájmem zákazníků také doslova mizerný lineup her pro launch konzole, který sestává z 6 her a svoji roli určitě sehrává i neustálé odkládání bojovky Dead or Alive 4 i obecná náklonnost Japonců ke značce Sony.

Přitom analytici takhle pesimističtí nebyli pořád. Očekávalo se, že společnost Microsoft skutečně vyvine větší úsilí a pokusí se alespoň část trhu Sony a jejich PlayStation brandu ukrást. Něco podobného však prý díky mizernému launchi, nezajímavým titulům a omezené funkčnosti Xboxu 360 nepřipadá v úvahu, nebo je to alespoň velmi nepravděpodobné. Zdali mají analytici pravdu, nebo jsou úplně vedle se ukáže už za pár dní. K zahájení prodeje konzole Xbox 360 dojde v Japonsku již tuto sobotu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama