interplay-chce-ozivit-stare-znacky-mdk-descent
Novinka Interplay chce oživit staré značky (MDK, Descent)

Interplay chce oživit staré značky (MDK, Descent)

sleepless.

sleepless.

9. 4. 2008 11:17 2
Reklama

Když nic jiného, tak musíme Interplay obdivovat za způsob, jakým se zuby nehty drží už pár let nad vodou, ačkoli nevykazuje žádnou činnost tradičního charakteru (produkce her a jejich vydávání). Zatím slyšíme od Interplaye, respektive jejího prezidenta a možná i jediného fulltime zaměstnance víceméně pouze sliby, když jediným prokazatelným činem bylo zajištění licence pro vývoj Fallout MMO od Bethesdy. Ale prý bude lépe!

Tvrdí se to v tiskové zprávě oznamující výsledky hospodaření Interplaye za účetní rok 2007 (skončil 31. 12. 07), v němž živořící společnost dosáhla čistého zisku 5.86 milionů dolarů, údajně kvůli ocenění nákupu licence pro vývoj Fallout MMO. Co však ono ocenění, či spíše zhodnocení znamená, na to se opravdu neptejte nás, ale Herve Caena, který se k hospodaření Interplaye vyjádřil následovně: „V roce 2007 jsme položili základy naší růstové strategii. Při pohledu do budoucna je zřejmé, že máme cíl a vizi, fantastické herní značky, nízkou míru zadlužení i malé provozní náklady, což nám pomůže při získávání financí pro vývoj různých projektů. Přes náš nový budeme informovat širokou veřejnost o stavu vývoje našich projektů, poskytovat zákaznickou podporu a sdílet informace o značce (Interplay) s fanoušky.“

Žádný nový Interplay web zatím samozřejmě neběží, ale Caen svůj výrok směřoval do budoucna, takže tento plán není třeba odsuzovat hned v zárodku. Naopak bychom měli Interplayi fandit, protože do budoucna počítá s oživením značek Earthworm Jim, Dark Alliance, Descent, a MDK. Zřejmě kvůli vývoji nových her v těchto sérií vzniká v rámci Interplaye interní vývojářské studio, zatímco se management úporně snaží získat finance potřebné pro vývoj Fallout MMO.

Když to tedy shrneme, Interplaye žije a funguje. Žádná hra však z tohoto bývalého RPG kolosu určitě letos nevypadne a kdo ví, jak to nakonec dopadne nejenom s Fallout MMO, ale i s výše zmíněným značkami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama