infogrames-usiluji-o-sci-zatim-marne
Novinka Infogrames usilují o SCi, zatím marně

Infogrames usilují o SCi, zatím marně

sleepless.

sleepless.

29. 4. 2008 10:25
Reklama

Obchodní tanečky velkých vydavatelských společností okolo SCi začínají připomínat maškarní ples. Jen si vzpomeňte, jak se okolo SCi, potažmo tedy i Eidosu, potenciálně motaly Ubisoft, NBC Universal, Vivendi, EA, dokonce i Midway. Nakonec se správní rada SCi rozhodla kamarádit pouze se společností Time Warner, respektive jejím zábavním křídlem Warner Bros. Home Entertainment, které si už v roce 2006 zajistilo prostřednictvím finanční injekce více než 10 procent akcií SCi. Nedávno tato, no můžeme to nazvat spolupráce, ale spíše bychom měli použít výraz první pomoc pokročila na další úroveň, když Warneři nalili do SCi další peníze, za což na oplátku získali rozhodující slovo nad severoamerickou pobočkou SCi a promptně zařídili vyhazov víceméně všech PR a marketingových pracovníků. Zdá se tedy, že situace je jasná, SCi a Warner Bros. Home Entertainment se budou v dalších měsících stále více spojovat až nakonec Warner SCi kompletně absorbuje.

Neměli bychom však dělat takovéto rychlé závěry, protože byznys je pořádně nevyzpytatelná divočina. Stát se může ledacos, třeba že SCi, nebo přinejmenším většinová část této společnosti, nakonec padne do rukou někomu jinému. Co třeba Infogrames? Tato francouzská společnost, pod níž spadá i aktuálně nepříliš prosperující americká pobočka zvaná ATARI, nedávno dosadila do křesla pro prezidenta Phila Harrisona a jak se zdá, dřívější vývojářský bafuňář od Sony se činí.

Na stránkách Infogrames se objevilo oficiální vyjádření vedení společnosti, v němž je jasně uvedeno, že správní rada SCi Entertainment odmítla blíže neurčenou nabídku Infogrames, z níž by údajně těžili akcionáři obou společností. Zřejmě se tedy jednalo přímo o nabídku na koupi.

Podrobnosti o finančních podmínkách nabídky vyjádření Infogrames neuvádí, byť obsahuje ujištění, že francouzská společnost disponuje dostatečným kapitálem pro to, aby mohla požadavky akcionářů SCi uspokojit. No a protože první vlaštovka jaro nedělá, tak by bylo bláhové se domnívat, že se Infogrames spokojí s jediným odmítnutím. SCi je sice navzdory finanční injekci od Warner Bros. Stále po finanční stránce problémová společnost, ale licence, které jí patří jsou natolik zajímavé, že to vůbec nehraje roli. Spíš naopak, pro jakoukoli herní firmu by bylo terno koupit za pár šupů o život bojující společnost s celou řadou známých licencí a značek. Nevýdělečná firma se po koupi tak nějak rozpustí a zbudou lukrativní značky, z nichž se dá krásně těžit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama