indie-game-showcase
Novinka Indie Game Showcase

Indie Game Showcase

Tomáš Nadrchal

Tomáš Nadrchal

18. 7. 2008 11:40
Reklama

Zahraniční server gamespot.com přinesl zajímavou reportáž o přehlídce Indie Game Showcase, jež proběhla v rámci letošního ročníku herní výstavy E3 v Los Angeles. Pořadatelům se na ní podařilo přilákat několik velmi zajímavých a originálních titulů, které by mohly opět trochu rozhýbat poněkud zatuchlé vody herní scény. Pokud se to podaří, dá se očekávat, že se tyto nezávislé hry prosadí i na konzole, a to buď přes Xbox Live Arcade, anebo v rámci PlayStation Network či WiiWare. A jaké že tituly se na Indie Game Showace představily?

levelHead

Tato nová puzzle hra, či spíše výtvarný experiment, od španělského tvůrce Juliana Olivera bude vyžadovat ke svému spuštění webkameru, barevnou tiskárnu a podle všeho také operační systém Ubuntu Linux. Hraní bude spočívat v tom, že si hráči vytisknou a slepí v krychli obrázky, které budou následně snímány webkamerou. Software přitom dokáže rozeznat, jak hráč s obrázky pohybuje, čímž na obrazovce vytvoří jakési 3D bludiště, v němž se pohybuje panáček. Těžko slovy vysvětlovat, kterak to bude vypadat, pro větší názornost se podívejte na toto video.

Ibb & Obb

Holandský tvůrce Richard Boeser vytvořil na Unreal 2004 enginu plošinovku Ibb & Obb, což není zrovna standardní využití tohoto enginu. Hlavním důvodem pro využití této technické vymoženosti bylo zakomponování některých gravitačních prvku ne nepodobných těm z výtečného Super Mario Galaxy. Některé z dveří vás obrátí vzhůru nohama, jiné zase půjdou projít pouze jednou ze dvou postaviček, což nahrává kooperativnímu zaměření celé hry. Boeser doufá, že se mu podaří prosadit se na konzolích, nezavrhuje však ani vytvoření Flashové verze hry.

The Misadventures of P.B. Winterbottom

Zajímavě působí i „archaická“ hra z dílen studenta Matta Korba. Půjde o plošinovku s logickými prvky, v níž bude třeba využívat takzvané kooperace se svým vlastím klonem. Hlavní postava, P.B. Winterbottom, totiž dokáže pomocí svého deštníku vytvořit kopii sebe sama, jejich počet bude přitom limitován obtížností úrovně. Opět horko těžko vysvětlovat slovy, pro názornost shlédněte toto video. Pro úplnost nutno dodat, že Korba chystá příběhy P.B. Winterbottoma na všechny tři konzolové systémy, XBLA, PlayStation Network i WiiWare.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama