novinky-ze-staje-konami
Novinka Novinky ze stáje Konami...

Novinky ze stáje Konami...

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

17. 7. 2008 00:10 2
Reklama

Další významná společnost má za sebou svou prezentaci na výstavě E3. Tentokrát se jednalo o japonského giganta Konami, od kterého se čekalo pouze zrekapitulování svých v současné době vyvíjených titulů s maximálně jedním, dvěma novými oznámeními. Přesně tak se i stalo. Hned na začátku na to šli pánové z Konami pěkně zostra. Zhodnotili prodejní úspěchy čtvrtého dílu série Metal Gear Solid 4, pochvalovali si uvedení Metal Gear Online a uvedli dva nové přídavky právě do MGO. Ty se budou jmenovat The Gene a Gene Plus a budou obsahovat nové postavy, nové módy a několik zajímavých překvapení. Obou bychom se měli dočkat už dnes na Playstation Network. Kromě toho byl ještě oznámen světový šampionát v MGO, který se ovšem bude konat až v říjnu ku příležitosti Tokyo Game Show. Každopádně kvalifikace bude přenášena online skrze Metal Gear Online, takže pokud se budete chtít podívat, jak hrají skutečně špičkoví hráči, máte tu možnost.

Po připomenutí DSkové verze titulu Elebits (u nás jako Eledees: The Adventures of Kaiand Zero), která podle zpravodaje ze serveru Kotaku vypadala vážně k světu přišlo na řadu druhé velké představení, které se ovšem týkalo her, o nichž jsme něco málo věděli už dávno před začátkem E3. Jedná se o dvě hry ze série Castlevania. Ta první má jméno Castlevania: Judgment a bude exkluzivně pouze pro konzoli Nintendo Wii, druhá se jmenuje Castlevania: Order of Ecclesia a vyjde pouze na handheldu DS. V traileru k Ecclesii bylo vidět, že se jedná o naprosto čistokrevného pokračovatele klasických 2D Castlevanií v moc hezké barevné stylizaci s vynikajícím ozvučením a návykovou hratelností. Naopak Judgment bude akce, kombinovaná s bojovkou a viděná z pohledu třetí osoby, plná speciálních efektů. Ty se budou dát vyvolávat pouze prostřednictvím rozličného máchání Wiimotem. Celkem budeme mít na výběr na čtrnáct hratelných postav (nebudou chybět nejoblíbenější postavy z předchozích Castlevanií) s bohatou paletou zbraní. I když se jedná o něco trošku jiného, než na co jsou fanoušci série zvyklí, i tak to vypadá na hodně zajímavý projekt, který bude venku už letos na podzim.

Další hrou, kterou Konami na E3 předvádělo nemohlo být nic jiného, než páté pokračování Silent Hillu s podtitulem Homecoming. Žádné překvapení, Silent Hill bude opět maximálně strašidelný a k navození atmosféry bude používat několika nových triků, z nichž za všechny jmenujme třeba filmový filtr obrazu, nebo skok do jiné dimenze v reálném čase, tedy bez nahrávání a s nepříjemným svíravým pocitem v krku.

Poslední hrou, kterou letos Konami na E3 představila byla nová série hudebních her s názvem Rock Revolution. Ta se hodně podobá oboum přímým konkurentům, tedy Rock Bandu i Guitar Hero. Oproti nim by však měl nabídnout mnohem skromnější setlist skladeb, který by se navíc měl převážně skládat z předělávek od kapel, které znějí podobně jako originál. Dle očitých svědků navíc Rock Revolution nevypadá nijak lákavě, a tak vlastně jedinou zajímavou věcí, kterou se může pyšnit před konkurencí je přítomnost hned sedmi aktivních ploch na plastových bubnech. Jestli to Rock Revolution zajistí nesmrtelnost sice ještě není úplně jisté, ale asi ne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama