rock-band-a-guitar-hero-nastroje-kompatibilni
Novinka Rock Band a Guitar Hero nástroje kompatibilní!

Rock Band a Guitar Hero nástroje kompatibilní!

sleepless.

sleepless.

19. 8. 2008 09:39 10
Reklama

Minulý rok jsme se všichni divili a krabatili čela nad tím, že Activision nechce přistoupit na nabídku Harmonixu, aby byly kytarky z Guitar Hero III a Rock Band použitelné i v konkurenčním titulu. Zvláště majitele PS3 verzí obou her to mrzelo, protože už byl dokonce připraven patch, který by hraní GHIII s Rock Band kytarou umožnil a opačně.

Čas ovšem plyne jak voda, která zcela evidentně přináší některým lidem rozum a až tedy letos na hudební šňůry vyjedou hry Guitar Hero: World Tour, Rock Band 2 a Rock Revolution, budou - co se týče nástrojů - vzájemně do jisté míry kompatibilní. Zcela určitě to však bude platit pouze pro PS3 verze, protože si to vzala na starost samotná Sony.

Jak na PlayStation blogu uvádí člověk mající v Sony na starosti vztahy s vydavatelskými společnostmi – jmenuje se Michael Shorrock – podařilo se mu s Activision Blizzard, Harmonix a Konami vyjednat dohodu, na jejímž základě budou všechny tři hry podporovat použití nástrojů od svých konkurentů. Guitar Hero World Tour bubny a kytary budou fungovat v RB2 a Rock Revolution, RB2 bubny a kytary budou fungovat v GHWT a Rock Revolution a ty samé nástroje z Rock Revolution budou fungovat v RB2 a GHWT. Navíc budou Rock Band 2 a GHTW podporovat obě dvě Singstar mikrofony. Všechny výše jmenované hry mají samozřejmě své specialitky, které jdou nad rámec obyčejné hry. Na tyto prvky se kompatibilita nevztahuje. Ale minimálně v základu vám prostě bude stačit na zahrání všech tří her jedna sada nástrojů – hurá!

A ještě tu je jedna příjemná informace. Michael Shorrock se nevzdá dosažení podobné dohody i v případě her, které už jsou na trhu, čili Rock Band a Guitar Hero III. Probíhají okolo toho různá jednání a snad prý v brzké době přijde v této věci nějaké zajímavé oznámení. A v to my doufáme také, bydlet je drahé, prostory jsou malé, sklepy ještě menší, kdo má všechny ty kravsky velké nástroje doma skladovat!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama