handheldy-ms-nezajimaji-mobilni-platformy-ano
Novinka Handheldy MS nezajímají, mobilní platformy ano

Handheldy MS nezajímají, mobilní platformy ano

sleepless.

sleepless.

15. 5. 2008 11:31
Reklama

Víceprezident Microsoft Game Studios Shane Kim je v posledních dnech všude. U příležitosti velké jarní prezentačky her pro Xbox 360 a částečně i PC poskytl rozhovor asi tak několika milionům novinářům, kteří se jej samozřejmě ptali i na témata dotýkající se konkurenčního boje MS vs Sony vs Nintendo. No a jedním z takových témat je i aktuální nepřítomnost Microsoft na poli handheldů. V uplynulých letech se o vlastních microsoftím handheldu spekulovalo tolikrát, až se z toho skoro stala lidová báchorka. A co nakonec z Microsoftu vypadlo? Multimediální přehrávač Zune, který se z původního ubohého stavu dokázal poměrně rychle změnit na vcelku užitečný přístroj, jež zřejmě nabídne i možnost hraní her. Přesvědčit se můžete sami třeba tady. Znamená však minoritní podpora her na Zune automaticky, že Microsoft nikdy se svým čistě herním handheldem nepřijde? Podle nás rozhodně ne, ačkoli Shane Kim to podle své odpovědi v rozhovoru pro Eurogamer vidí trošku jinak.

„Jsem opravdu rád, že jsme do toho nešli, protože launch handheldu je to samé jako launch Xboxu 360. Člověk se tomu musí naplno věnovat, tím myslím na organizační úrovni, musí na to mít zdroje, aby to mohl dělat. Upřímně, my jsme dost vytížení s Xbox 360 a Xbox Live. V handheldové oblasti nemáme žádné zkušenosti, takže to s radostí necháme na Sony a Nintendu, aby se s tím dřely,“ pronesl trošku alibisticky Kim.

Opravdu si totiž myslíme, že by Microsoft o handheldovou platformu – samozřejmě univerzální než čistě herní - stál, nebo tomu tak určitě bylo ještě nedávno. A Kim nás v tomto podpořil. „Podle mě jsou s ohledem na budoucnost mnohem důležitější mobily a velké množství mobilních zařízení využívajících Windows, to je pro nás zajímavá příležitost, u níž se navíc nemusíme starat a strachovat s launchem nové platformy.“

Bůhví jestli Microsoft bude nadále pokračovat v rozšiřování funkčnosti platformy Zune, která sice ve své současné podobě jednoduché hry utáhne, ale nemyslíme si, že to je pro majitele Zune až tak zajímavý prvek, aby se toho dalo komerčně využít na úrovni, která je Microsoftu vlastní. Jako mnohem pravděpodobnější se jeví scénář, v jehož rámci Microsoft přijde s mobilním zařízením (může se za tímto účelem spojit se společností, která má v tomto ohledu zkušenosti), které bude rovnou měrou určené a patřičně uzpůsobené a výkonné pro hraní her, poslech hudby, sledování filmů a další multimediální funkce, které jsou základem vize elektronické domácnosti. Právě k ní Microsoft směřuje, tak jako Sony.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama