hackeri-vs-microsoft-xbox-360-boot-disk-na-ceste
Novinka Hackeři vs Microsoft - Xbox 360 boot disk na cestě?

Hackeři vs Microsoft - Xbox 360 boot disk na cestě?

sleepless.

sleepless.

31. 12. 2005 12:15
Reklama

 

Zatímco společnost Microsoft se stará o to, aby měli hráči co nakupovat skrze Xbox Live Marketplace, tak hackeři se zase starají o to, aby měli majitelé Xboxu 360 možnost používat v co nejbližší možné době "záložní kopie" svých Xbox 360 titulů. Co se aktivit společnosti Microsoft týče, tak mají všichni majitelé Xbox 360 s přístupem k Xbox Live Marketplace možnost stáhnou si a vyzkoušet demoverze titulů Condemned a Quake IV. K dispozici je také pár nových drobností v podobě pozadí s tématikou konce roku. Hackeři se oproti bohulibé činnosti společnosti Microsoft věnují snaze o prolomení ochrany konzole Xbox 360 a zaznamenávají první významné úspěchy. Společnost Microsoft z toho však jistě moc velkou radost nemá. Obzvláště když se tolik vychvalovanou několikavrstvou ochranu podaří podle všeho prolomit díky takové hlouposti jako je boot CD, které se osvědčilo už v minulostí v případě konzolí Dreamcast, PS2, nebo Xbox.

Hackeři, konkrétně stále častěji zmiňovaná skupina Team PI, se nějakým způsobem dostali k demo CD určenému pro Xbox 360 kiosky v obchodech. Na této skutečnosti není zdánlivě nic převratného. Je však třeba zmínit, že výše zmíněné demo CD nejenom neobsahuje žádný druh ochrany, ale navíc má v sobě kód, který dokáže překonat všechny zabudované ochrany v Xboxu 360! Pro hackery je to samozřejmě velká příležitost. Pokud se jim totiž podaří onen kód separovat a použít jej pak k úpravě záložních kopií Xbox 360 her (které jsou v současné době naprosto k ničemu), tak bude možné na Xboxu 360 spouštět záložní kopie vypálené na obyčejných DVD-/+R discích.

Vedle této činnosti se hackeři samozřejmě stále snaží přijít s All-in-one chipem, který by zájemcům umožnil tradiční věci jako spouštění záložních kopií, spouštění titulů z jiných regionů a řadu dalších. Nedávno se právě hackeři z Team PI chlubili tím, že první chip bude zcela jistě k dispozici během několika měsíců a další - dokonalejší jej budou následovat. Při čtení podobných informací musí zainteresovaným jedincům v Microsoftu vstávat hrůzou vlasy na hlavě a modlí se za to, aby hackeři nakonec neuspěli, nebo alespoň ne tak rychle. Vždyť návrh několikavrstvé ochrany pro Xbox 360 jim dal tolik práce, což samozřejmě nezapomněli při každé příležitosti zdůraznit. Přiznávat neúspěch svůj a úspěch hackerů by pro ně bylo úkolem vpravdě nesnadným a zřejmě by jako obvykle zůstalo u mlžení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama