games-for-windows-magazin-miri-z-papiru-na-web
Novinka Games for Windows magazín míří z papíru na web

Games for Windows magazín míří z papíru na web

sleepless.

sleepless.

9. 4. 2008 13:47 6
Reklama

Po sedmadvaceti letech víceméně nepřerušené činnosti končí americký herní magazín Computer Gaming World, který se v létě roku 2006 převlékl do barev Microsoftu a vycházel 17 měsíců jako Games for Windows magazín. Další číslo GfW tedy bude poslední, poté se celá redakce a v podstatě i značná část obsahu přesune na web, kde se stane součástí obsahu webové sítě 1UP Network. Zatím není jasné, zda-li bude GfW ve své online podobě fungovat jako polo, či úplně samostatný projekt, ale přinejmenším z části se to dá předpokládat. O práci tak z celé redakce GfW prozatím přišli pouze grafici.

Co se týče důvodů, které nakonec vedly k rozhodnutí přeměnit papírový magazín na online záležitost, tak to prý nemělo nic společné s finančními potížemi mateřské společnosti Ziff Davis. Šlo o logickou reakci na trendy. Jak řekl Simon Cox, člověk odpovědný za obsah 1UP Network: „Pro provoz PC magazínu důležité reklamní dolary se alarmujícím tempem přesunují na web, rozhodně mnohem rychleji než v konzolovém segmentu“. Proto padlo rozhodnutí přejít od tištěné k online podobě, které ústy Kevina Unangsta posvětila i společnost Microsoft: “Naše partnerství počítalo od začátku s tištěnými i online aktivitami a těšíme se, jak budeme online spolupráci se Ziff Davis dále rozvíjet.“

Přestože je tisková zpráva plná nadšených výkřiků, samotná redakce GfW zřejmě tuhle náladu nesdílí, jak naznačuje obsah postu šéfredaktora Jeffa Greena. Ostatně jakou reakci byste čekali od člověka, který uplynulých 10 let svého života strávil řízením a budováním něčeho, co se mu najednou zhroutí před očima. A fakt, že se něco podobného dalo vzhledem k situaci na trhu předvídat a že GfW není fakticky zrušen, nýbrž jenom přesunut na web, v tom nehraje žádnou roli.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama