update-free-radical-design-uzavren
Novinka Update: Free Radical Design uzavřen

Update: Free Radical Design uzavřen

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

19. 12. 2008 16:22 11
Reklama

Update 17:22

Společnost, která se ve Free Radical stará o konkurzní řízení, ReSolve, vydala souhrnné prohlášení, že se již objevil zájemce, či zájemci, kteří jsou ochotni potopenou společnost koupit: „Jsme přesvědčeni, že se podaří Free Radical prodat,“ říká Cameron Gunn z ReSolve. Znamenalo by to záchranu pracovních míst alespoň pro některé zaměstnance a situace kolem Battlefrontu III, ať už se v tuto chvíli nachází kdekoliv, by byla zajištěnější.  

Update 19.12.

Problémy společnosti už oficiálě potvrdily i Notthingamské noviny a uvádějí, že Free Radical Design jde do konkurzního řízení. V následujících třech, čtyřech dnech se tak podle oficiálního prohlášení bude řešit finanční situace společnosti a ještě před Vánocemi, nebo krátce po nich, bychom se měli dočkat výsledku. Nic to ale nemění na tom, že drtivá většina ze 185 zaměstnanců přišla o práci, poslední výplatu dostanou nyní, v prosinci.

 Update 17:45

Jak den plyne, dostávají se k nám další informace o zavření společnosti Free Radical Design. V tuto chvíli vychází najevo, že firma přišla o Battlefront III už před měsícem a přesun směrm k Rebellionu je zatím pouze spekulací! Na základě vyjádření dalšího pracovníka FR můžete rovněž žhavit naděje, že by konec společnosti nemusel být úplně definitivní, ale dále by existovala na papíře a mohla se jí ujmout jiná firma: „Snažíme se všichni zjistit, co se to ve skutečnosti stalo, zda společnost nějakým způsobem dále existuje, nebo je to opravdu definitivní konec.“

Původní zpráva: 

Z britských ostrovů přišla před chvílí zpráva, že společnost Free Radical Designs (Haze, TimeSplitters) ukončuje svojí vlastní existenci. Několik zdrojů nezávisle na sobě informuje o odchodu řadových zaměstnanců spolu s pracovníky na vyšších postech. Co se her týče, tato situace zřejmě nepostihne zatím oficiálně neoznámený titul vyvíjený pro LucasArts – zřejmě Battlefront III – který byl ihned přesměrován k vývojářům z Rebellionu.

Pokud by vás zajímalo, jak takovýto krok, učiněný doslova ze dne na den probíhá, obracíme se na vyjádření jednoho z pracovníků, který šel ráno jako obvykle do práce. Jediné, co našel, byly zamčené dveře firmy a papír s informací, ať se všichni dostaví do blízkého hotelu, kde proběhne finální schůze společnosti. Na ní bude určitě mluvit ředitel Steve Ellis, který ještě v listopadu tvrdil, že se ve firmě neděje nic speciálního, a že se určitě nebude do konce roku propouštět: „Pokud se má něco stát v roce 2009, jsem si jist, že budeme připraveni to komentovat – ale nyní, cokoliv se děje, je to spíše pozitivní, nežli negativní,“ vzešlo z jeho úst minulý měsíc. Situace ale nabrala rychlý spád a to je možná také důvod, proč se ke všemu zatím ještě nikdo nevyjádřil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama