fifa-interactive-world-cup-zna-sveho-viteze
Novinka FIFA Interactive World Cup zná svého vítěze

FIFA Interactive World Cup zná svého vítěze

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

27. 5. 2008 13:20 1
Reklama

Mistrovství světa ve virtuálním fotbale (FIFA Interactive World Cup) o němž jsme vás informovali dříve, vyvrcholilo v sobotu 24. května finálovým turnajem v Sony Centru v Berlíně. Celkem třicet dva nejlepších virtuálních fotbalistů z celého světa se utkalo o titul Virtuálního fotbalisty roku 2008. Turnaj, odehraný ve hře FIFA 08 korunovalo vítězství reprezentanta Španělska Alfonsa Ramose, který ve finále porazil 3:1 Američana Michaela Ribeira. Ramos si kromě titulu nejlepšího virtuálního fotbalisty světa odnesl i výhru ve výši $ 20 000 a navrch pozvání na vyhlášení fotbalisty roku (FIFA World Player Gala) v Curychu 12. ledna 2009, kde se bude mít možnost setkat s nejlepšími světovými fotbalovými esy osobně.

Ve finále se paradoxně střetly dvě Barcelony. Alfonso Ramos ale útočnou sílu katalánského velkoklubu dokázal lépe využít a po efektní hlavičce se ujal vedení. Brilantní akce ze začátku druhého poločasu a precizní zakončení Samuelem Eto´o znamenalo zvýšení vedení na 2:0. Michael dokázal ještě výstavní trefou snížit na rozdíl jediného gólu, ale poslední slovo patřilo Alfonsovi a přes urputnou snahu amerického reprezentanta už se skóre 3:1 nezměnilo. O třetí místo se utkali Brazilec Andre Casagrande Buffo a rakouský zástupce Dominik Posch. Ve vyrovnaném utkání byl nakonec šťastnější Dominik a vítězstvím 2:1 vybojoval bronzovou medaili pro Rakousko. Česko-slovenský reprezentant Ivan Pastyrčák z Košic přes bojovný výkon nepostoupil ze skupiny.

„Přijel jsem s cílem dostat ze sebe to nejlepší, ale nikdy jsem nevěřil, že bych mohl dojít takhle daleko. Byl to absolutně dokonalý den, ve kterém jsem měl příležitost poměřit se s těmi opravdu nejlepšími virtuálními hráči celého světa,“ usmíval se po turnaji Alfonso Ramos. „Jsem hrdý na to, že jsem první Španěl, který dosáhl na korunu nejlepšího virtuálního fotbalisty světa, a těším se na příští rok, kdy bych prvenství samozřejmě rád obhájil.“ Celé finále bylo pojato jako vzrušující show, které v Berlíně přihlíželo 20 500 diváků. Kromě virtuálního fotbalu měli možnost sledovat německou hip-hopovou skupinu Das Bo, na akci nechyběl ani bývalý ghanský reprezentant a první africký hráč Bundesligy Anthony Baffoe. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama