esa-predstavuje-novou-podobu-e3
Novinka ESA představuje novou podobu E3!

ESA představuje novou podobu E3!

sleepless.

sleepless.

31. 7. 2006 19:41 3
Reklama

Update 31. 7. 2006 21:41 - Organizace Entertainment Software Association (ESA) konečně zveřejnila tiskovou zprávu, v níž veřejnosti prozradila, jak bude v roce 2007 vypadat herní výstava E3. Z tiskovky jasně vyplývá, že E3 2007 bude něco naprosto jiného, než minulé ročníky, které už vážně nabraly podobu velkolepých show. Původní záměr, podle nějž měla být E3 každý rok příležitostí určenou pro presentaci nejnovějších her a místo, kde se mají setkávat zástupci médií, vydavatelských společností, vývojářů, obchodníků a investorů, se v průběhu let jaksi vytratil. A právě návrat k němu je cílem organizace ESA a velkých vydavatelských společností, jež změnu koncepce E3 iniciovaly.

E3 2007 se bude opět konat v Los Angeles. Půjde však o mnohem intimnější setkání vývojářů, vydavatelů, obchodníků, investorů a novinářů, které umožní presentovat hry v klidné atmosféře prosté stresu a spěchu. Novináři budou mít mnohem větší prostor pro setkání s vývojáři. Nezávislý vývojáři budou mít větší šanci upoutat pozornost vydavatelských společností a podobně. Z velkolepé show, kam se postupem let vetřela i neodborná veřejnost, se tak opět stane akce určená, stejně jako GDC, jen pro lidi z branže. President ESA Douglas Lowenstein navíc dodal, že s tím jak se herní průmysl neustále vyvíjí, se objevilo několik dalších herních výstav typu Games Convention, nebo Tokyo Game Show, nemluvě o akcí jednotlivých vydavatelských společností. Už prý tudíž není třeba jedné obrovské akce typu E3, která vydavatelským společnostem užírala obrovskou část rozpočtu na propagaci. Prostředky teď bude možné využít daleko cíleněji na jednotlivé akce menších rozměrů. Konkrétní podoba E3 2007 zatím nebyla stanovena. Hned jak bude a ESA ji představí, tak se s novými informacemi přihlásíme.

Původní informace 31. 12. 00:13 

Po 11 letech neustálého bobtnání čeká každoroční největší herní výstavu E3, neboli Electronic Entertainment Expo, drastické zeštíhlení – přinejmenším. Oficiální informace o tom, co bude v dalších letech s E3, bude organizací Entertainment Software Association (ESA) zveřejněný během dneška, nebo zítřka, ale už nyní je jasné, že E3 v podobě, v jaké jsme ji v několika uplynulých letech znali, skončila. Podnět k tomu prý daly velké vydavatelské společnosti (kromě jiných i EA), jež o budoucnosti E3 jednaly v uplynulých dnech s ESA. Nejpádnějším argumentem k radikálnímu zmenšení a změně koncepce celé akce jsou náklady, které musí malé i velké společnosti kvůli účasti na E3 vynaložit, aniž by se jim nějak výrazně vracely. Jinak řečeno, hlavně velké společnosti cítí, že se obrovské náklady spojené s vlastní presentací na E3 (náklady na přípravu a realizaci show, cestování, příprava demoverzí a podobně) nerentují, protože se média zabývají během jednoho týdne tak obrovským množstvím her, že to nemůže běžný konzument pozřít a všimne si jen několika největších hitů.

Nová podoba E3 by tedy měla být naprosto jiná. Nepůjde prý o show rozprostřenou na obrovské ploše, kde se jednotlivé presentace vzájemně přehlušují. Pokud se bude E3 2007 vůbec konat, tak se bude vše odehrávat na daleko menším prostoru a presentace budou probíhat v klidném prostředí k tomu uzpůsobených sálů a místností. Z toho kromě jiného vyplývá, že bude akce přístupná pouze vybraným zástupcům médií, jejichž počet už se nebude počítat na tisíce, ale maximálně stovky. Účast veřejnosti bude vyloučena zcela. Peníze, které vydavatelské společnosti ušetří na E3, pak budou investovat do něčeho užitečnějšího, třeba do vlastní presentační akce. Jak už je výše řečeno, tak se oficiální stanovisko pořadatele E3, organizace ESA, dozvíme až během dneška, či zítřka. Do té doby je možné jenom spekulovat, co vlastně s E3 do budoucna bude, tak jak to udělal třeba web Next-gen.biz, podle nějž už nezáleží na tom co prezident ESA Doug Lowenstein do světa prostřednictvím tiskové zprávy oznámí. E3 je prý mrtvá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama