ea-rusi-plany-na-dalsi-kanadske-studio
Novinka EA ruší plány na další kanadské studio

EA ruší plány na další kanadské studio

sleepless.

sleepless.

12. 12. 2008 16:21
Reklama

Nutnost snižovat náklady, kterou v případě EA vyvolaly nepříliš úspěšné hospodářské výsledky v posledním kvartále, se určitě projeví několika způsoby. Dojde k dalšímu propouštění, některé hry už se příští rok pokračování nedočkají, některé nové hry vůbec nevyjdou a v neposlední řadě nedojde na realizaci zhruba před rokem oznámeného plánu, otevřít nové studio v kanadském Vancouveru, kde už dvě interní studia EA úspěšně fungují – Black Box a EA Canada.

Hlavní vina za to, že plány k novému studiu byly uloženy do bezpečného šuplíku, spočívá podle mluvčího EA v aktuální ekonomické situace, která je složitá nejenom pro herní průmysl, ale pro celý zábavní průmysl. Naštěstí se s budováním studia ještě nezačalo, takže nikdo nemohl přijít o práci.

O svůj džob se však musí bát spousta jiných zaměstnanců EA. Doba je opravdu zlá, protože cena akcií EA se blíží k sedmiletému minimu a akcionáři, podle článku v Globe a analytika Michaela Pachtera z Wedbush Morgan Securities, začínají být značně nervózní vůči současnému managementu. Doufejme, že EA zapne pomocné motory a s pomocí všech aktuálních opatření problémy překoná. Už  jen kvůli tomu, abychom se nemuseli strachovat o další osudy Brütal Legend :)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama