disgaea-3-masiruje-zapadnim-smerem
Novinka Disgaea 3 mašíruje západním směrem

Disgaea 3 mašíruje západním směrem

sleepless.

sleepless.

1. 7. 2008 11:59
Reklama

Nippon Ichi je nevelká japonská firmička, která dělá velké hry. Tím nemyslíme herní blokbástry s mnoha miliony prodaných kopií, ale obsahově a hratelností velké hry.  Nejlepším příkladem je série strategických RPG Disgaea, která se na absolutní špici ve svém žánru vypracovala na PS2, zabodovala už i na PSP a v současné době se chystá dobít srdce majitelé handheldu DS a PlayStation 3 v podobě titulů Disgaea DS a Disgaea 3: Absence of Justice. Zatím se však mohou radovat pouze hráči v Americe, kde obě hry vydá tradiční partner Nippon Ichi . spol. Atlus a dojde k tomu už letos v září, respektive srpnu. Pro Evropu zatím ani jednu z her žádný vydavatel nepodepsal a nezbývá než doufat, že k tomu dojde. Disgaea hry jsou ve svém oboru opravdu jedny z nejlepších.

Disgaea DS je upravený remake čtyři roky staré PS2 záležitosti Disgaea - The Hour of Darkness, oproti níž přinese nějakým způsobem pozměněný příběh včetně konce a samozřejmě interface i grafiku, ale zachová hodně hodně hodně komplexní hratelnost a ujetý, černý a pořádně cynický humor.

Disgaea 3: Absence of Justice je samozřejmě úplně nový zářez v sérii, který si však evidentně nehraje na next-genový titul graficky, ale spíš koncepčně, ačkoli je to v jádru staré dobré strategické RPG. Co to znamená? Že budou souboje ještě o fous komplexnější a divočejší, čili nic pro nováčky a usmrkánky, alespoň ne pro ty co nemají chuť do hry hodně dlouho pronikat a pak se s ní hodně dlouho bavit.

Vedle dvou zmíněných her se dohodl Atlus s Nippon Ichi na severoamerické distribuce titulu Rhapsody: A Musical Adventure opět pro DS. Jde o velmi zvláštní JRPG postavené na hudebních prvcích. Není to ovšem žádná novinka, v podstatě je to port 8 let staré hry z PSX, který by si měl zachovat nejenom podobnou grafiku, ale i komplet herní systém. Ostatně proč něco gruntu překopávat, když to už napoprvé bylo velmi slušné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama