dalsi-hanabi-festival-dalsi-oldies-pro-wii
Novinka Další Hanabi Festival, další oldies pro Wii

Další Hanabi Festival, další oldies pro Wii

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

2. 5. 2008 14:35 1
Reklama

Vlastníte-li konzoli Wii a neohrnujete nosy nad starými klasikami, vaší pozornosti loni určitě neušel tzv. Hanabi Festival. V původním významu jde o japonský svátek, kde hrají prim ohňostroje; Nintendo tak ale pojmenovalo akci, prostřednictvím které uvedlo na Wii Virtual Console staré, v Evropě do té doby neviděné kousky. Pro nemalý úspěch se stejná akce opakuje znovu, nabídka her je pochopitelně jiná.

Jako první je na řadě hra Gradus II Gofer No Yabou, která vyšla v Japonsku už v roce 1988. Jedná se o akci viděnou v klasickém 2D pohledu zboku, v níž se budete snažit odrážet hordy nepřátel. Získat ji můžete za 900 Wii bodů. Druhou hrou je Columns III: Revenge of Columns z roku 1994, čili všem dobře známá logická hra ve stylu tetrisu. K dispozici je za stejných 900 Wii bodů, jako předešlý titul. Trojici pak uzavírá Final Soldier ze série Star Soldier, což je akční sci-fi střílečka, v níž postupujete nikoliv horizontálně, ale vertikálně. Pochází z roku 1991, podepslo se pod ní studio Turbographx a pořídit si ji můžete za 700 Wii bodů.

V současné chvíli tak Wii Virtual Console čítá 212 her, ke kterým za několik týdnů přibudou Puyo Puyo 2, Gley Lancer, Star Parodier a Cho Aniki.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama