blizzard-odmita-petici-proti-vzhledu-diabla-3
Novinka Blizzard odmítá petici proti vzhledu Diabla 3

Blizzard odmítá petici proti vzhledu Diabla 3

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

1. 8. 2008 12:48 25
Reklama

Společnost Blizzard odmítla změnit grafický vzhled Diabla 3, a to i přes petici podepsanou 50 000 věrnými fandy, kteří chtěli více realismu a vážnosti. Vedoucí designér hry, Jay Wilson, na toto téma řekl následující: „V tuto chvíli už není cesty zpět, jsme potěšeni, jak styl grafiky vypadá. Umělecký tým je spokojený. Společnost je spokojena. Máme rádi tenhle styl a nebudeme na tom nic měnit.“ Wilson dále uvedl důvody, proč Diablo 3 bude vypadat tak, jak už jsme mohli vidět na obrázcích i dlouhých videí. Je to proto, že v Blizzardu zkrátka nechtějí další graficky šedou hru typu Gears of War. Barevnost má také co dočinění s bojem, neboť tmavé postavy na ještě tmavším pozadí nebude schopné dobře rozeznat a kazilo by to očekávaný hack’n’slash zážitek.

Aby ale Wilson nevysál z hráčů veškerou naději, slíbil, že se dočkáme úrovní zahalených do tmy, osvětlovaných jen kruhem světla kolem postavy. Bylo to jedno z přání fanoušků, které vývojáři splní, ovšem Wilson upozorňuje na to, že taková místa nebudou ve hře převažovat: „Myslím, že lidé vzpomínají na jedno, dvě místa, kde to [světelný kruh, light radius] bylo v Diablu 2 na místě, zapomínají ale, že 90% hry bylo ztvárněno obyčejným způsobem. Pokud tedy usoudíme, že to v některém z dungeonů v Diablu 3 bude dobré využít, uděláme to.“

Takže, jak každý s nadhledem soudil již dříve, na grafiku Diabla 3 si budou muset všichni skuhrající jedinci zvyknout. Vzhled by ale neměl mít co dočinění s hratelností, která je v podání Blizzardu vždy na vysoké úrovni, takže, proč si stěžovat? Inu, možná jen proto, že vývojáři stále tají, kdy hra vyjde. Odhadem to vidíme na příští rok, konkrétnější ale raději nebudeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama