bi-studio-chysta-moderni-carrier-command
Novinka BI Studio chystá moderní Carrier Command

BI Studio chystá moderní Carrier Command

sleepless.

sleepless.

15. 8. 2008 09:01 5
Reklama

Update 15.8.: Měli bychom tu zmínit, že v závěsu za tiskovkou došlo ještě včera ke zprovoznění oficiální homepage Carrier Command: Gaea Mission, která obsahuje sadu pěkných artworků (a pár malinkatých screenshotů) a hlavně konkrétní informace o hře. Mimochodem je na hp také info o tom, že hra vyjde na PC a next-gen konzolích (tohle jsme chtěli číst už v tiskovce) až na jaře 2010 nejdříve. Jestli si myslíme, že oznamovat hru takhle brzy nemá logiku? Ano. Je nám do toho něco? Ne. A je to vyřešené.

Podle hp bude hráč v roli velitele moderní letadlové lodi plné vozidel a bojových prostředků (šestikolové obojživelné obrněné vozítko, droidové, létátko pro boj nad povrchem planety, rychlá útočná loď a další) cestovat obrovským oceánem planetky Taurus, přistávat na neznámých pevninách a prozkoumávat rozlehlé ostrůvky. Samozřejmě hra není pouze o ježdění a průzkumu, ale hlavně o bojích na zemi, ve vodě a ve vzduchu. Akční stránce hry sekunduje strategická, hráč musí zajišťovat neustálý tok zdrojů a zásob, aby mu uprostřed bojové kampaně nevyschly nádrže. Stejně tak bude třeba dobývat a používat nové technologie, které poslouží k rozšíření možností hráčova bojového arsenálu, ten krom vozítek tvoří naváděné rakety, automatické střílny a spousta dalších střel a kanónů. Zbylé informace jsou k vidění na homepage, kde najdete odkaz na první z celkových tří dílů Gaea knižní trilogie, z níž Carrier Command: Gaea Mission příběhově vychází. 

Původní zpráva: Vývojáři z české společnosti Bohemia Interactive zůstávají věrni svému portfoliu a jejich nová hra bude opět z vojenského prostředí, opět hráče uvede do rozlehlého herního světa s vlastními pravidly a opět to bude z velké části simulace. Nepůjde však o žádnou variaci na téma Operation Flashpoint, tuto úlohu plní rovněž připravovaný titul ArmA 2. Nový projekt BI Studia vychází z dnes už klasické strategicko-akční hry Carrier Command od Realtime Games, která vyšla v roce 1988 a více se o ní dozvíte na Wikipedii, která je chytřejší než naše matné vzpomínky :)

Carrier Command: Gaea Mission, tak se duchovní nástupce zmíněné hry jmenuje, vyvíjí BI Studios ve spolupráci s Black Element Software (Alpha Prime, Shade) pro PC a „ostatní populární platformy“. Z toho tedy vyplývá, že hra vyjde na Wii, DS a mobilech, nebo PS3 a X360? Jak to je? :) Prozatím bude lepší počítat pouze s PC verzí a kvůli hooodně vágní formulaci v tiskové zprávě na konzolové verze moc nemyslet.

BI Studio chystá moderní Carrier Command
i Zdroj: Hrej.cz

O co konkrétně ve hře půjde? Pokud se hra drží předlohy, budete se svojí lodí a dopravně-bojovými prostředky na ní bojovat proti teroristům a osvobozovat ostrovy, které mají v držení. Ve hře tedy budete ovládat a plánovat další pohyb velké lodi a hlavně spousty dalších vozítek, plovátek a létátek.

Příběhově vychází Carrier Command: Gaea Mission z knižní sci-fi trilogie Gaea, konkrétně z druhého dílu, což by mělo do hry přivést nejenom zajímavé postavy, ale i zápletku. Ale to se uvidí. Další, čili konkrétní informace o hře budou zveřejněny 20. srpna během Games Convention v Lipsku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama