activision-nechce-platit-proto-prisel-o-beatles
Novinka Activision nechce platit, proto přišel o Beatles

Activision nechce platit, proto přišel o Beatles

Jan Horčík

Jan Horčík

4. 11. 2008 14:46
Reklama

Před nedávnem MTV velkohubě ohlásila zcela novou hru zaměřenou čistě na tvorbu legendárních Beatles. Nyní vyplouvají na povrch zajímavé informace provázející její vznik. Původně měla hra vyjít pod hlavičkou Activisionu, který momentálně válcuje hitparády se svým nejnovějším hudebním hitem Guitar Hero: World Tour (který ovšem má problémy). Hudební vydavatelé v podobě Apple Corps., Sony a EMI, držitelé licencí na hudbu Beatles, se ale nakonec na hře dohodli s MTV.

Proč? Problém údajně spočíval především v tom, že Activision nechtěl vydavatelským firmám dát tak velký podíl ze zisků hry, jaký by si představovali. Šéf společnosti Activision Blizzard Bobb Kotick už dříve prohlásil, že hudební vydavatelé nedokáží řádně ocenit to, že hry přitáhnou obrovské nové publikum. Jinými slovy, že hudební firmy chtějí moc - ono není divu, když jim prodej hudby řádově klesá.

Ředitel Sony/ATV Martin Bandier se k tomu vyjádřil v tom smyslu, že "to bylo prezentováno jako kdyby Activision dělal hudebnímu byznysu službu." Což ale, koneckonců, není zas tak daleko od pravdy, ne? "Když ale přijde na The Beatles, situace se mění. Jsme velmi šťastní z podmínek naší dohody s MTV, dodal Bandier. Hra, kterou společně vyvíjí MTV a Harmonix vyjde příští rok. "V těchto dvou firmách vidíme partnery, kteří obdivují původního ducha a vizi The Beatles a Apple," řekl k tomu šéf Apple Jeff Jones.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama