lesk-a-bida-ceskych-soutezi
Novinka Lesk a bída českých soutěží

Lesk a bída českých soutěží

Tomáš Nadrchal

Tomáš Nadrchal

6. 10. 2009 16:57
Reklama

Kde jsou časy, kdy Becherovka Game představovala jeden výtečný titul za druhým. Časy Zlatého Kalichu už jsou ale, zdá se, dávno pryč, zejména kvůli nevalné kvalitě her z posledního ročníku soutěže (2007) jsme se letos měli dočkat zásadní obměny. Soutěž se přejmenovala na Becherovka Lemond Game a její vyhlášení se plánovalo na letní měsíce 2009, což by organizátorům zcela jistě umožňovalo i uspořádání velké propagační party, kde by se popíjely produkty Becherovky, případně jejich míchané varianty. Jenže ejhle, po Becherovka Lemond Game se slehla zem, a když už to vypadalo, že bude nenávratně zrušena, tak nějak beze slov přepsali pořadatelé datum ukončení na 31.12.2009 (i když v FAQ se stále nachází datum 1.6.09). Odůvodnění pořadatelů pro odsun kvůli lepšímu marketingovému využití vyhlašovací akce v letních měsících tak nyní vypadá jako laciná výmluva, která nemá žádnou oporu v další činnosti…

Zhruba před rokem jsme v nezávislém podcastu navíc zmiňovali ohlášení nové soutěže, nazvané jednoduše Česká hra. Pořádat ji měla společnost Handjoy, která se mimo jiné zaměřuje na vývoj reklamních her, jenomže… Od tiskového prohlášení uplynulo už více jak rok, o České hře jsme měli být informováni na webové adrese www.ceskahra.cz, která není v současné době ani registrovaná. Více o důvodech, proč se o soutěži mlčí a měsíc a půl po „oficiálním uzavření přihlášek“ nemáme žádné informace, se dost možná dozvíme na letošním ročníku konference GDS, která se uskuteční v Brně 6. a 7.11.2009.

Do třetice všeho dobrého, říká staré české pořekadlo. Ano, alespoň jedna soutěž, která už má uzávěrku za sebou, zná své vítěze. Server Velkej Chytrák, který sdružuje českou Game Maker komunitu, má za sebou další ročník letní soutěže, v níž se urodilo hned několik zajímavých projektů, ty námi recenzované naleznete v této freeware skupině. Níže uvádíme trojici nejlépe umístěných titulů, kompletní výsledkovou listinu soutěže zaměřené na téma kouzlo barev naleznete na oficiálních stránkách.

1. Čtyři krá*y
2. Genetická zahrada
3. Barvy Avanai

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama