predstaveni-mmo-datadisku-wow-cataclysm
Novinka Představení MMO datadisku WoW: Cataclysm

Představení MMO datadisku WoW: Cataclysm

sleepless.

sleepless.

21. 8. 2009 23:04 21
Reklama

Na začátku července si Blizzardi zaregistrovali název Cataclysm a hned se rozjely nesmrtelně populární spekulace, jaký produkt tohle jméno ponese. Kandidátů bylo hned několik – od v utajení vyvíjeného MMO, až po datadisk pro World of Warcraft. Tipovat už samozřejmě nemusíte, kdybychom nevěděli, že Cataclysm je nakonec podtitul nového datadisku pro WoWko, asi bychom tuhle novinku nepsali.

Na BlizzCon 2009 představený World of Warcraft: Cataclysm zatím nemá termín vydání, jak je u her od Blizzardu obvyklé. Měl by však Azeroth doslova a do písmene převrátit naruby úžasně epickými událostmi – herně i příběhově.

Zápletku má na svědomí ošklivý drak „smrtikřídlo“ Deathwing, který už si po poslední prohrané bitvě pořádně oblízal rány a chystá se na druhý pokus, pořádně silný. Zaútočí stylem „a po mě už jen popel“ a uvrhne celý Azeroth do stavu naprosté zkázy, proto Cataclysm. Velké změny nepřinese soptíkův útok jen v geografii Azerothu, ale hlavně v rozložení sil. Čekat prý můžeme nové hrdiny v lesklé zbroji, kteří nakonec, v barvách Hordy i Aliance zachrání Azeroth od stoprocentní devastace, recyklace a sešrotování.

Datadisk, o němž se anglicky čtoucí jedinci dozví nejvíce na homepage, a který prezentujeme na screenech a videukázce, přinese v prvé řadě dvě nové hratelné rasy. Konečně si budete moci zahrát za gobliny, kteří se už dávno vzdali kutání v útrobách Mount Kajaro ve prospěch hromadění bohatství a obchodování, a nyní se z nich stanou plnohodnotní občané Azerothu.

Druhou novou hratelnou rasou jsou worgenové, vyzhledem připomínající mix vlka, lva, prasete a plyšového medvěda. Původ těchto bytostí je zahalen neprostupným čmoudem, ale nejsnáze by se dali přirovnat k vlkodlakům, lidem, které změnilo vlčí prokletí. Přesto budou sloužit alianci, nebo to tak vypadá, protože goblini budou určitě stranit hordě.

Ať už si dvě nové rasy rozhodí své domovské prostředí jakkoli, nezmění to nic na dalších nových prvcích datadisku. Patří mezi ně navýšení max. dosažitelné úrovně na 85, nový obsah pro PvP i PvE hru, přepracované verze známých bojišť a dungeonů a celkem sedm nových zón (The Lost Isles, Twilight Highlands a potopené město), nové zóny pro hráče s postavami na vysoké úrovni, létající mountové (umožňující létat všude po Azerothu bez omezení), příšerky pro cestování pod vodou, vozítka pro gobliny, nový způsob postupu hrou zvaný Path of the Titans, levelování celých guild (v celkem 20ti úrovní včetně perků a speciálních schopností), nové achievementy a nové kombinace rasa/povolání – Troll/Druid, Tauren/Paladin a řada dalších.

Výpis všech novinek by byl samozřejmě delší, ale to už je záležitost určená především pro hráče a fanoušky WoWka. Na obrázky a první video se však mohou mrknout ze zvědavosti všichni, minimálně aby věděli, oč přichází, když jde WoWko mimo ně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama