battle-net-ceka-zasadni-prepracovani
Novinka Battle.net čeká zásádní přepracování

Battle.net čeká zásádní přepracování

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

22. 8. 2009 14:58 8
Reklama

Více než dvanáct milionů hráčů, kteří používají servery Battle.netu (na který se mimochodem od roku 2003 prakticky nesáhlo) už brzy pocítí jaké to je, když do nich Blizzard napumpuje update celé služby ve verzi 2.0. Vize pro nový battle.net je „ultimativní sociální sít Blizzardu". Nebude chybět textový chat, voice chat, detailní profily, statusy a podobně. Zkrátka takové Xbox Live či PlayStation Network přímo ve vašem počítači. To dokládá i fakt, že v novém Battle.netu bude i jakýsi „obchod" (marketplace), kde si bude hráč moci stahovat nové mapy, scénáře do singleplayeru, výzvy, témata, kterými budete moci ozvláštnit vzhled celého Battle.netu a podobné věci.

Integrální součástí všech her od Blizzardu budou počínaje StarCraftem II i achievementy, tudíž bude jednoduché právě prostřednictvím Battle.netu sledovat, jak si vedou vaši přátelé a zdali už konečně získali tu kterou trofej. Jednou z hlavních předností bude rovněž systém hodně podobný Steam Cloud. Jakmile se připojíte na internet, budou vaše uložené pozice synchronizovány s Battle.net servery, což znamená, že pokud budete hrát třeba v práci, můžete potom doma pokračovat ve hraní, aniž byste museli pracně přetahovat sejvy z jednoho počítače na druhý. Po určité době hraní na BN budete zařazeni do jakési ligy, jejíž úroveň odpovídá vašim dovednostem a vy si tak zahrajete a pobavíte se s hráči na stejné nebo podobné úrovni, přičemž filtrování her, do nichž se můžete připojit, bude probíhat na základě mnoha možných parametrů. Zcela nová má být ochrana proti podvodníkům, kdy v offline režimu nebude možné plnit achievementy. Podivné ovšem je, že StarCraft II bude od první aktivace pevně vázán na váš účet (zatím se neví, zda tato aktivace bude přenosná), tudíž pokud budete chyceni při podvádění, tak vám Blizzard jednoduše vaši aktivaci zruší a vy si budete muset koupit novou hru, protože ta stará už nepůjde nijak spustit ani nainstalovat.

Od prvního dne se prý ale nebude možné do nového Battle.netu přihlásit pomocí starších her, jako je Diablo II či první StarCraft. Blizzard se prý však bude do budoucna snažit podporu i pro tyto starší tituly do BN doplnit a uzpůsobit je tak, aby byly schopné využívat všech výhod, které nový BN přinese. Proto bude nadále k dispozici i první verze Battle.netu, takže nemusíte mít strach, že byste najednou přišli v těchto hrách o multiplayerovou část. Nový Battle.net vypadá velice dobře a jak už bylo řečeno, proklatě moc připomíná komunitní služby Xbox Live a PlayStation Network. Vzhledem k tomu, co všechno nabídne, to ovšem není ani trochu na škodu.

Battle.net čeká zásádní přepracování
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama