v-sin-punishment-2-prikazani-nezabijes-neplati
Novinka V Sin & Punishment 2 přikázání "nezabiješ" neplatí

V Sin & Punishment 2 přikázání "nezabiješ" neplatí

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

3. 6. 2009 14:18
Reklama

Nintendo pokračuje v tradici oživování klasických značek. Sin & Punishment pochází z konzole N64 a jde o kolejnicovou střílečku, kterou japonský tým Treasure vydal na konci roku 2000. Nyní se hráči dočkají vydání původní hry na Virtual Console a regulérního pokračování. Sin & Punishment 2 obsadí do hlavních rolí opět postavu Isy a Kachi (aby byl zastoupen mužský i ženský prvek) a vyšle je do přímočaře navržených úrovní ve sci-fi světě, aby se poprali se stovkami nepřátel a dosáhli co nejvyššího skóre.

Hra spoléhá na motivaci prostřednictvím systému bodového ohodnocení. Potvrzena byla přítomnost online žebříčků, kde se budou srovnávat ti nejlepší hráči z celého světa. Základem úspěchu je přesná střelba a pohyb bez zásahu nepřáteli, jež neustále navyšují kombo multiplikátor. Hra nabízí jak boj na dálku prostřednictvím střelby, tak i řešení pro nepřátele, kteří se příliš přiblíží - ostří katany. Pohyb je zpola automatický, ale prostřednictvím nunchucku lze manévrovat právě ovládanou postavou; wiimote pak logicky slouží ke střelbě či sekání mečem. Na "spoušťové" tlačítko B je namapovaná střelba, A slouží ke spuštění speciálního útoku, kterým Isa vyvolává obří modrou kouli energie, jež se uplatní proti obřím bossům, a Kachi zase vysílá několik naváděných raket.

Demo prezentované na E3 nabídlo jedinou úroveň a jednoduchou obtížnost, zahraniční redaktoři, kteří hru testovali, byli ale potěšeni z toho, jaký má hra spád a jak dobře reaguje ovládání. Ze zveřejněného traileru je patrné, že hra nabídne širokou škálu prostředí, hráči si zastřílejí v ulicích měst, v tunelech či podvodních lokacích, kterými proplouvají i obří murény a další (z)dravě agresivní druhy ryb, a utkají se tváří v tvář s bossy v podobě obřích robotů a jiných mechanických strojů na smrt. Vzhledem ke kvalitám prvního dílu lze právem napjatě očekávat, čím tým Treasure ohromí hráčské publikum majitelů Wii v prvním čtvrtletí roku 2010.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama