peter-molyneux-hovori-o-project-natal
Novinka Peter Molyneux hovoří o Project Natal

Peter Molyneux hovoří o Project Natal

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

2. 6. 2009 11:54 6
Reklama

Peter Molyneux na včerejším tiskovém briefingu všem vyrazil dech s virtuálním chlapcem Milem a tak je jasné, že od nynějška bude v obležení všech novinářů, kteří se z něj budou snažit vymáčknout alespoň nějaké informace o vývoji, o technologii, zkrátka něco, co by osvětlilo existenci samotného systému. A prvním médiem, které se mu dostalo na kobylku byl server Eurogamer, který s britským vizionářem udělal poměrně obsáhlý rozhovor. Pojďme se mrknout na ty nejzajímavější informace, které Molyneux prozradil.

- S technologií se jeho tým poprvé setkal loni v prosinci, ovšem jednalo se tehdy pouze o technologické demo, na němž se zkoušelo rozeznávání hlasů a obličejů a reálném využití emocí. Na ukázce s virtuálním chlapcem se pracovalo půl roku.

- Na takzvané "emoční AI" se pracovalo už od dob dokončení prvního Black&White, tedy přes osm let.

- Project Natal = Project Dimitri

- Technologie rozpoznávání hlasu bude zahrnuta i ve Windows 7.

- Milo může rozeznávat barvy, gesta, emoce v hlase a reaguje na slova, která řeknete. Je však podmíněn skripty, které vás ale nutí uvěřit, že je skutečně skutečný. Poměrně značná část jeho chování je ale podmíněna jeho vlastní umělou inteligencí, která se skripty nijak nesouvisí.

- Minihra, která byla na E3 předváděna, se jmenuje Milo and Kate. Kate není jeho kamarádka, ale jméno pro psa.

- Molyneux předpokládá, že lidé budou Milovi ukazovat neslušná gesta a kreslit mu neslušné obrázky. V takovém připadě na ně jednoduše nebude reagovat, neboť jim nebude rozumět.

- Budete moci ovlivňovat, jak se Milo bude vyvíjet. Jestli bude slušný a bude nosit hezké oblečení, anebo to bude rváč s kapsami věčně roztrhanými.

- Důležitou roli bude hrát vydělávání peněz, za něž budete moci Milovi kupovat různé odměny - kolo, míč, domácí zvířátko.

- Nebude nutné hrát za chlapce. Na začátku si zvolíte, jestli budete hrát za Mila, nebo za holčičku Milly.

- Molyneuxovi je jasné, že se s tímhle softwarem dá dělat i pornografická hra, ale to je cesta, kterou se samozřejmě pouštět nechce. S tímto projektem vám chce spíše připomenout vlastní dětství.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama