z-jakych-pozic-propustil-ms-sve-zamestnance
Novinka Z jakých pozic propustil MS své zaměstnance?

Z jakých pozic propustil MS své zaměstnance?

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

23. 1. 2009 09:27 14
Reklama

Společnost Microsoft vydala před týdnem prohlášení, že zvažuje propustit část svých zaměstnanců a už včera udeřilo kladivo na kovadlinu. V první vlně přišlo o práci 1400 lidí, v následujících 18 měsících jich odejde z ekonomických, finančních, IT a spousty dalších oddělení ještě přibližně 3600. Tento personální zásah ušetří firmě 1,5 miliardy dolarů na nákladech a sníží výdaje fiskálního roku 2009 o 700 milionů téže měny. Steve Ballmer, CEO Microsoftu, je přesvědčený, že tento krok pomůže dojít k dlouhodobým cílům, a tím se stane „jeho“ společnost ještě silnější, než je teď. 

Pokud se ptáte, nakolik to ovlivní vývoj her a dalších věcí spojených s touto větví Microsoftu, máme nepříjemné zprávy pro příznivce leteckých a vlakových simulátorů. Mezi propuštěnými totiž byli i zaměstnanci ACES Studio v Redmondu, kteří měli na starost série Flight Simulator a Train Simulator. S ohledem na to, že bylo zmiňované studio v poslední době zaměřeno spíše na druhou z těchto sérií, je budoucnost připravovaného MS Train Simulatoru 2 nejasná. Druhá herní redukce se týkala týmu lidí, kteří připravovali Gamerscore Blog. Jak už si pozorní z vás stačili všimnout, blog s informacemi ze zákulisí Games for Windows a her pro Xbox byl uzavřen a je pravděpodobné, že se ve své podobě již nevrátí.

Další konkrétní případy, ovlivňující herní divizi MS, naštěstí nemáme, co je však horší, k podobnému zásahu se chystají i v Sony. Holt ta zpropadená ekonomika…

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama