valve-predstavuje-steam-cloud
Novinka Valve představuje Steam Cloud

Valve představuje Steam Cloud

sleepless.

sleepless.

30. 5. 2008 09:13 14
Reklama

Výkřiky o konci PC hraní se od stěn kanceláří společnosti Valve odráží jako příslovečný hrách. Gabe Newell a jeho kohorta mají názor zcela opačný a jejich největším argumentem je vlastní služba Steam, která se rozroste do budoucna hned o několik nových služeb a jednou z nich bude Steam Cloud.

K představení Steam Cloud, nové součásti Steam kolosu, došlo na tiskové konferenci v Seattlu, kde rovněž vývojáři z Valve naznačili, co dalšího mohou uživatelé Steamu do budoucna očekávat. O čem vlastně Steam Cloud je? Představte si virtuální uložiště s neomezeným prostorem, kam si budete moci odkládat uložené pozice z her, uživatelská videa, obrázky, nebo také nastavení svých myší klávesnic a dalších možností v jednotlivých hrách. Znamená to, že k těmto datum, která budou uložena na serverech Valve, budete moci přistupovat odkudkoli na světě, z jakéhokoli počítače vybaveného internetem a Steamem. To samé už nyní můžete dělat s jednotlivými hrami, které si na Steamu zakoupíte. Pokud vám buchne počítač, tak si prostě zakoupené hry stáhnete pod svým profilem znovu na počítač nový. No a nyní díky Steam Cloud už se vám budou takto uchovávat kupříkladu i zmíněné savy. Ze všeho nejdříve budou Steam Cloud podporovat všechny Half-Life hry, CounterStrike, Team Fortress 2 a Left 4 Dead, čili hry přímo od Valve. Podpora v dalších hrách pak bude zřejmě otázkou na několik měsíců.

No a z dalších připravovaných novinek ohledně Steamu se vývojáři z Valve zmínili o automaticky updatech ovladačů pro hardware vašeho PC, oficiální komunitní stránky jednotlivých her, lokalizace ceny produktů do příslušné měny podle toho, odkud se hráč připojuje, nové možnosti plateb, systém doporučení a nákupních košíků jako v běžných online shopech a další.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama