bioshock-2-jako-prequel
Novinka BioShock 2 jako prequel?

BioShock 2 jako prequel?

sleepless.

sleepless.

5. 1. 2008 22:21 11
Reklama

"Nový BioShock každé dva roky, podobně jako Grand Theft Auto." V tomto stylu se minulý rok v září vyjádřil šéf správní rady Take 2 Strauss Zelnick během konferenčního hovoru s investory. Bohužel už je v tuto chvíli jasné, že se tento plán nenaplní, ale fandové BioShocku lačnící po dalších podvodních dobrodružstvích nemusí zoufat. Aktuálně totiž platí tohle: „Nový BioShock každé tři roky.“

Nemůžeme se sice opřít o žádné oficiální prohlášení, ale velmi spolehlivý zdroj, který je napojen na mateřskou informační žílu z 2K Games, nám prozradil, že BioShock 2 vyjde v průběhu léta 2009 a jako bonus přibalil další doplňující informace. Vývoj hry se aktuálně nachází v předprodukční fázi, kdy vývojáři shromažďují nápady ohledně herních prvků, staví základní kameny příběhu, možná už si píší poznámky ohledně dialogů a studují čerstvě nakreslené artworky a zároveň přemýšlí o tom, jakým směrem by se hra měla ubírat po stránce audiovizuální prezentace.

Zřejmě nejzajímavější informace, která se k nám od krtka z 2K Games dostala, se týká příběhu BioShock 2. Údajně půjde o prequel původní hry a pokud je to pravda, bude se BioShock 2 zabývat událostmi, které nakonec vedly k cestě do Rapture a následné destrukci tohoto utopického podvodního města v BioShocku. Na rovinu přiznáváme, že něco podobného nás dříve nenapadlo. Spíše jsme při prvních nesmělých náznacích o pokračování BioShock spekulovali nad tím, že by se daly události z Rapture zpracovat ve druhém díle z pohledu jiné osoby, tak jak jsme to viděli v datadisku Blue Shift pro Half-Life. Přeci jenom nejsme analytici.

Nic dalšího už z 2K Games neuniklo, ale přinejmenším info o prequelovém charakteru BioShock 2 musí fandy prvního dílu zcela určitě nakopnout, byť si museli být příchodu druhého dílu po komerčním úspěchu původní hry plně vědomi. Určitě nejenom nás by však zajímalo, které studio vlastně BioShock 2 vyvíjí. Jak naznačily spekulace z profláknutého blogu Surfer Girl, tak původní bostonský tým Irrational Games, přejmenovaný po koupi na 2K Games Boston, opustila většina stálých zaměstnanců ve prospěch nového studia 2K Games Marin v Kalifornii a samotný Ken Levine se údajně věnuje vývoji nové X-Com hry. Zatím to tedy vypadá, že BioShock 2 vytesávají z hrubého balvanu právě lidé z 2K Games Marin, ale dokud to není oficiálně potvrzeno, netroufáme si vynášet žádné definitivní soudy.

Určitě však musíme poznamenat, že Ken Levine, ačkoli nakonec podle očekávání sklidil veškerou slávu (kterou mu během vyhlašování cen Spike Awards ukradli šašci z GameCock, kteří se nakonec i omluvili), BioShock nevytvořil sám a pokud většina jeho spolupracovníků odešla do 2K Marin, tak by tohle studio mělo být více než kvalifikované k tvorbě pokračování. Žádné negativní emoce tedy nejsou na místě a zbývá jen čekat, kdy 2K Games BioShock 2 oficiálně oznámí. Proroky zlých zpráv obvykle střílíme, ale tentokrát se musíme převléct do jejich kůže, protože dříve než v létě během letošní E3 se infa o BioShock 2 určitě nedočkáme. A kdyby to bylo ještě později, tak prostě sorry. Jsme jen lidé. Právě proto se vůbec  nebudeme bavit o tom, jestli BioShock 2 vyjde jen na PC a X360, nebo i na PS3, jejíž majitelé zatím marně čekají na spekulacemi posvěcený port původní hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama