pachter-predpovida-posun-terminu-vydani-gta-iv
Novinka Pachter předpovídá posun termínu vydání GTA IV

Pachter předpovídá posun termínu vydání GTA IV

sleepless.

sleepless.

2. 6. 2007 07:30
Reklama

Známý analytik Michael Pachter z Wedbush Morgan se podíval na zoubek společnosti Take 2, která si na přelomu března a dubna prošla kompletní výměnou managementu, jehož členové chtějí vést T2 trošku jinak. Pachter ve své zprávě akcionářům doporučuje, aby akcie Take 2 prodávali. Tedy pouze za předpokladu, že nechtějí s napětím vyčkávat až do fiskálního roku 2008, kdy by se mohlo hospodaření T2 dostat zpět do černých čísel.

Pachter sice novému vedení Take 2 věří, zejména jeho schopnosti vyvarovat se chyb, které dělal management předchozí. Zároveň je však přesvědčen, že kvůli nedostatku času se nové vedení Take 2 rozhodlo fiskální rok 2007 obětovat se vším všudy, aby pak mohlo začít s čistým štítem v účetním roce následujícím. No a to kromě jiného podle Pachtera znamená, že se vedení Také 2 rozhodne posunout termín vydání (17. 10.) GTA IV o pár týdnů, aby se veškeré tržby z této hry započítávaly už do účetního roku 2008 a zároveň tím došlo k navýšení ztráty připadající na fiskální rok 2007.

Kromě jiného by prý posunutí vydání GTA IV výrazně napomohlo ke zvýšení prodejů titulů GTA IV i Halo 3, protože jak známo, tak očekávaný Xbox 360 hit od Bungie a Microsoftu má vyjít 26. září. Pachter však operuje s další variantou. Podle něj by se mohla Take 2 vyplatit varianta, která počítá s tím, že 17. října vyjde pouze speciální sběratelská edice GTA IV, jež stojí 90 dolarů. No a normální verze hry by pak vyšla až za pár týdnů. Pokud by na tuto variantu došlo, tak si Take 2 pořádně namastí kapsu, když bude těžit z nedočkavosti velkého množství fandů, kteří by si normálně sběratelskou edici nekoupili. Zároveň se jim však nebude chtít na standardní edici hry čekat a koupí si tedy drahou edici speciální – sběratelskou.

K mírnému posunu dopředu stanoveného termínu vydání GTA titulu už samozřejmě v minulosti několikrát došlo. Nejmenší radost z toho přitom měla vždycky hlavně konkurence, která vydání svých her dopředu pečlivě nastavila tak, aby se co nejméně tlouklo s vydáním GTA hry. Pokud tedy skutečně k posunu vydání GTA IV dojde, tak můžeme očekávat, že se spolu s tím pohne i vydání celé řady dalších her. Nikdo totiž nechce být ve stínu GTA IV a vlastně ani Halo 3, když už tak o tom hovoříme.

Zajímavé na zprávě Michaela Pachtera je, jak až na GTA IV vůbec nebere v potaz jakékoli jiné tituly od Take 2. V případě her The Bigs, All-Pro Football, Fantastic Four, The Darkness a BioShock Pachter počítá s tím, že sice sklidí příznivou kritiku, ale rozhodně se z nich nestanou prodejní hity.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama