vysledky-hospodareni-spol-konami
Novinka Výsledky hospodaření spol. Konami

Výsledky hospodaření spol. Konami

sleepless.

sleepless.

23. 5. 2007 08:43
Reklama

Japonská společnost Konami zveřejnila výsledky svého hospodaření za fiskální rok 2007, který pro ni skončil 31. března 2007. Celkové výsledky, které zahrnují hospodaření digital entertainment divize (hry pro PC, konzole a handheldy), divize zabývající se produkcí fitness vybavení a divize produkující výherní a zábavní automaty, ukazují meziroční nárůst příjmů o 6.9 procent na částku 2.31 miliardy dolarů, ale zároveň i pokles čistého zisku o 29.5 procent na částku 133.4 milionů dolarů.

Co se digital entertainment divize týče, tak dosáhla tržeb ve výši 1.36 miliardy dolarů, což je oproti předchozímu roku pokles o 0.3 procenta. Na dosažených hospodářských výsledcích digital entertainment divize Konami se přitom největší měrou přičinily tituly v sérii Pro Evolution Soccer, kterých se prodalo přes 8 milionů kopií. Mezi komerčně úspěšné tituly/série však Konami řadí i Dance Dance Revolution/Dancing Stage, Death Note: Kira Game (DS) a Metal Gear Solid: Portable Ops (PSP).

Interní vyhlídky Konami na příští fiskální rok (ten co nyní probíhá) počítají s nárůstem tržeb o 5.3 procent na odhadovanou částku 2.43 miliardy dolarů a s nárůstem tržeb o 12.9 procent na 150.7 milionů dolarů. Konami přitom v aktuálním fiskálním roce 2008 spoléhá nejvíce na úspěch PS3 titulu Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama