sef-ccp-vita-konkurenci-pro-eve-online
Novinka Šéf CCP vítá konkurenci pro EVE Online

Šéf CCP vítá konkurenci pro EVE Online

sleepless.

sleepless.

23. 5. 2007 16:21
Reklama

Hilmar Veigar Petursson, šéf islandského týmu CCP Games, který má na triku MMO EVE Online, se v rozhovoru pro GamesIndustry.biz pozastavil nad tím, proč se tolik vývojářských týmů a společností snaží neustále napodobovat a klonovat World of Warcraft.

Petursson k tomu říká: “Prostě nechápu, proč lidé dělají další a další fantasy hry. Proč dělat další klony World of Warcraft?.  WoW je perfektní ztvárnění fantasy žánru. Už to tedy bylo uděláno. Zkuste něco jiného“, radí všem MMO vývojářům.

Podle Peturssona má snaha vytvářet pořád ty stejné fantasy MMO hry co dočinění s tím, že předobrazem MMO her byly MUDy, jež byly hodně zaměřené na fantasy a stavěly na neustálém opakování té samé činnosti kvůli levelování. No a Petursson má za to, že jsou tyto MUDovské kořeny ve vývojářích tak pěvně zakořeněny, že se jich nemohou zbavit a nakonec je aplikují na každý nový projekt.

Petursson poměrně překvapivě přivítal možnost, že se v budoucnu objeví hra, která bude svým sci-fi tématem konkurovat EVE Online. Domnívá se, že by to ve výsledku přitáhlo nové hráče a mělo by to pozitivní vliv i na růst hráčské základny EVE Online, která v současnosti čítá zhruba 200 000 aktivních hráčů.

Svoje domněnky má navíc Petursson podepřeny praktickými zkušenostmi. Šest až osm měsíců po spuštění WoW prý začali EVE Online zkoušet noví hráči, kteří už měli WoW plné zuby a chtěli zkusit něco jiného. Stejné to bylo s MMO titulu Earth and Beyond a Star Wars: Galaxies. Proto Petursson vítá alternativu, že by například Blizzardi přišli se StarCraft MMO.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama