program-gds-07-nove-logo-illusion-softworks
Novinka Program GDS 07 - nové logo Illusion Softworks

Program GDS 07 - nové logo Illusion Softworks

sleepless.

sleepless.

11. 5. 2007 13:16
Reklama

Update 11. 5. 07 15:16 - U příležitosti dnešního zahájení Game Developers Session 2007 v Brně představila společnost Illusion Softworks své nové logo i písmo. Autorem loga je grafický designér na volné noze Jan Tippman, zatímco nové písmo IS má na svědomí majitelem nezávislé písmolijny Suitcase Type Foundry Tomáš Brousil.

Nové logo má dát všem, kteří se na něj podívají, jasně najevo, že je Illusion Softworks moderní firma s jasným cílem, která se soustředí na produkci next-gen her pro PC a konzole nové generace. Nové logo, které evokuje zaměřovač střelné zbraně, je podle tiskové zprávy plné iluzí, když při delším pozorováním vyvolává iluzorní obraz kříže.

Výkonný ředitel Illusion Softworks Petr Vochozka na konto nového loga dodává: „Illusion Softworks je česká firma, ale naše hry se prodávají po celém světě. Tomu odpovídá mezinárodní název firmy, a nyní také naše logo, které je srozumitelné všem hráčům akčních her. Jsme přesvědčeni, že na obalech her, na kterých dlouhou dobu v utajení pracujeme a které spolu s vydavateli brzy představíme, bude nové logo vypadat opravdu dobře.“

Jak se nové logo IS líbí vám, to si můžete vzájemně sdělit v diskuzi pod novinkou. Klidně se však můžete na diskuzi ohledně loga vykašlat a raději se bavit o tom, co asi Petr Vochozka myslel tím, když řekl, že dojde brzy k představení her, na nichž jeho společnost dlouho v utajení pracuje. Znamená ono „brzy“ měsíc, dva měsíce nebo půl roku… Co myslíte?

Program GDS 07 - nové logo Illusion Softworks
i Zdroj: Hrej.cz

Původní zpráva z 9. 5. 07 - Letošní ročník GDS proběhne, stejně jako v předchozích letech, v brněnském kulturním domě Rubín. Akce bude zahájena v pátek 11. května a skončí v neděli 13. května. Tradiční bude i rozložení programu, kdy pátek je věnován prezentacím nových projektů, sobota přednáškám a neděle dílnám.

Zahájení GDS 07 proběhne v pátek v 17:30, kdy bude následovat série prezentací nezávislých herních projektů, které byly dokončeny v uplynulém roce nebo se právě dokončují. Prezentovat zde své produkty budou například vývojová studia Mindware Studios, 3Division, Handjoy, SleepTeam Labs či First Reality.

Od 21 h pokračuje akce v brněnském klubu Mersey, kde bude probíhat vyhlášení nejlepších herních projektů, přihlášených do soutěže "Oko bere". Autoři přihlášených projektů mají šanci získat zajímavou cenu, přitáhnout pozornost hodnotitelů z Illusion Softworks či se s nimi střetnout v názorové diskusi nad projektem.

Kdo se nepřihlásí, může se při prezentaci oceněných projektů přinejmenším dozvědět, jakým okem se dívají na herní grafiku profesionálové z oboru. Hodnotitelé navíc slibují, že v případě zájmu alespoň stručně okomentují i projekty, které nebudou vybrány, ale jejich tvůrci budou stát o názor vývojářů z praxe. Více o soutěži na www.ceskehry.cz/gds/gds2007.html#soutez.

Sobotní přednášky začnou v 10:00 souběžně v malém i velkém sálu a na každou z nich je vyhrazena jedna hodina. Od 13 do 14 hodin je plánována hodinová přestávka na oběd a poté budou pokračovat přednášky až do 20 h. Po celý den bude k dispozici rychlé občerstvení za přijatelné ceny v přilehlé restauraci Rubín. Po skončení přednášek je pro návštěvníky GDS rezervována vedlejší bowlingová a kulečníková herna, kde se mohou navzájem setkat a utkat.

Neděle je věnována dílnám. Od 10 do 12 hodin mají návštěvníci možnost zúčastnit se workshopů, zaměřených na grafiku, game design a programování, které budou opět probíhat souběžně v obou sálech a jsou určeny mimo jiné pro užší debaty a řešení konkrétních problémů z praxe.

Vstupné na celou letošní akci je 200 Kč pro všechny, kdo se registrovali na webu www.ceskehry.cz/gds/registrace/ a 500 Kč pro neregistrované návštěvníky. Pro zájemce, kteří se nezúčastnili předchozích ročníků jen uveďme, že KD Rubín (www.kdrubin.cz) se nachází v Brně-Žabovřeskách, Makovského nám. 3. Dostat se tam můžete pomocí trolejbusových linek 30, 34, 36 a x25 či autobusových linek 44, 67 a 84.

Chcete-li nahlédnout do dění na české herní scéně, neváhejte a registrujte se, bude to neopakovatelná příležitost!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama