hacknuty-steam-pohadka-nebo-skutecnost
Novinka Hacknutý Steam – pohádka, nebo skutečnost?

Hacknutý Steam – pohádka, nebo skutečnost?

sleepless.

sleepless.

20. 4. 2007 07:14
Reklama

Společnost Valve už sis hackery užila v minulosti své. Ostatně díky jednomu z nich, který z jejích serverů odlifroval velké kusy nedokončené FPS Half-Life 2, tato hra málem ani nevyšla. Tehdy to však dobře dopadlo, jak všichni dobře víme. Jak to však dopadne tentokrát, když se hacker vystupující pod nickem MaddoxX ohání na veřejnosti informacemi o bankovním kontě Valve, informacemi o kreditních kartách uživatelů Steamu i Cyber Café a dalším materiálem s privátními údaji?

MaddoxX prohlašuje, že to všechno dělá jen kvůli tomu, aby upozornil na to, že servery Steamu, potažmo služby Cyber Café nejsou dostatečně zabezpečeny a každý alespoň trošku zručný hacker je schopen z nich vytáhnout například informace o kreditních kartách uživatelů. Dosavadní průběh celé kauzy krásně dokumentuje tento článek na 1up, kde je kromě jiného vyjádření Douga Lombardiho z Valve, podle nějž k žádnému nabourání bezpečnosti Steamu nedošlo.

MaddoxX se prý podle Lombardiho dokázal nabourat do databáze third-party sajty, kterou Valve používá ke správě dat v rámci Cyber Café programu. Tato databáze však údajně není žádným způsobem napojena na Steam. Valve prý v současné době spolupracuje na vyšetřování celé kauzy se státními orgány a každý, kdo k tomu může poskytnout jakékoli informace se má o slovo přihlásit na mailu Catch_A_Thief@valvesoftware.com.

MaddoxXe však postoj Valve zdá se nijak neznepokojuje a nemá strach z ruky zákona, která by si na něj mohla posvítit právě kvůli zveřejňování privátních informací o bankovním kontě Valve a kreditkách uživatelů programu Cyber Café. MaddoxX se stále zaštiťuje tím, že chtěl a chce jen upozornit na to, že Valve privátní údaje svých zákazníků nehlídá, tak jak by měla.

Pokud by se prokázalo, že má MaddoxX pravdu, tak by to pro Valve znamenalo pořádnou ránu pod pás a možná i ztrátu spousty zákazníků. Zatím však není jisté, jak to celé dopadne. Ukáže se nakonec, že pravdu měl MaddoxX a jeho informace o tom, že Valve jeho dřívější varování zametalo už od ledna systematicky pod koberec? Nebo je pravda na straně spol. Valve, která tvrdí, že se o zabezpečení údajů uživatelů Steamu stará dobře a případný únik informací z Cyber Café systému vlastně není její věc?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama