poklidny-prubeh-zahajeni-prodeje-ps3-v-cr
Novinka Poklidný průběh zahájení prodeje PS3 v ČR

Poklidný průběh zahájení prodeje PS3 v ČR

sleepless.

sleepless.

23. 3. 2007 10:03
Reklama

Vzhledem k tomu, že u nás nedošlo k neočekávaným záplavám, zemětřasu ani politickému převratu, tak se dnes v noci přesně o půlnoci konalo v Praze na Karlově náměstí v prodejně Elvia-Pro dopředu anoncované zahájení prodeje konzole PlayStation 3. Byli jsme se samozřejmě na celou akci podívat a něco málo jsme na místě natočili (reportáž najdete bzry na Hrej.cz a samozřejmě i na DVD u Levelu č. 151).

Fronta se před prodejnou Elvia-Pro začala tvořit už včera okolo poledne, kdy ji zahájil jistý Jindřich Procházka z Prahy Letňan, který nakonec o půlnoci, po 12 hodinách čekání, vstoupil do prodejny jako první a po nezbytné zastávce u prodejního pultu se oficiálně stal prvním českým majitele PS3, tedy PALové verze PS3. Importovaných PS3 se v uplynulých měsících dostalo do ČR z Japonska a severní Ameriky více než dost.

Vraťme se však ještě k frontě, která se v průběhu odpoledne a večera před prodejnou Elvia-Pro utvořila. Přesný počet zájemců o PS3, kteří si do fronty stoupli, samozřejmě neznáme, poněvadž jsme je nepočítali. Pokud však budeme vycházet z informace přímo od Sony CZ, tak se do fronty postavilo okolo 130 lidí, kteří byli podle všeho nakonec uspokojeni a neodešli s prázdnou (stejně jako novináři a fotografové, kteří na otevření prodejny o půlnoci čekali snad s větším napětím, než samotní zákazníci venku). PS3 byla nicméně po několika hodinách vyprodána, takže ti co půlnoční zahájení prodeje prošvihli a nepojistili si svoji PS3 někde jinde, budou muset čekat na další dodávky, které by měly údajně přicházet v pravidelných a hlavně nepříliš dlouhých intervalech.

Za zmínku určitě stojí, že si půlnoční frontu na PS3 na Karlově náměstí vystál například známý bavič Zdeněk Izer, nebo motocyklový závodník Jakub Smrž. Launchovou PS3 už nyní drží v rukou i kapitán české fotbalové jedenáctky Tomáš Rosický. Ten si ji však nepřišel z „pracovních“ důvodů vyzvednou sám. Namísto sebe vyslal svého bratra Jiřího, který mu PS3 donesl na reprezentační sraz před kvalifikačním zápasem s Německem.

Půlnoční zahájení prodeje PS3, jen v trošku větším měřítku, probíhalo dnes v noci po celé Evropě a nevyhnuli se mu ani hráči v Austrálii, na Blízkém východě, v Oceánii, v Africe, na Novém Zélandě, zkrátka ve všech PALových teritoriích. Například v Paříži byla u příležitosti zahájení prodeje PS3 speciálně nasvícena Eiffelovka a v německém Berlíně se zase konal rockový koncert.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama