sok-od-valve-team-fortress-2-portal-hl2-ep2
Novinka Šok od Valve – Team Fortress 2, Portal, HL2: EP2

Šok od Valve – Team Fortress 2, Portal, HL2: EP2

sleepless.

sleepless.

14. 7. 2006 06:22
Reklama

Společnost Electronic Arts právě teď pořádá v kalifornském Redwood City speciální promo akci EA Summer Showcase, v jejímž rámci presentuje nové hry pro několik následujících měsíců. Na akci nechybí presentace hitovek typu Spore, Crysis, LOTR: The White Council a celé řady dalších her pro PC i konzole. Hvězdou celé akce je však zcela bez pochyby Gabe Newell a jeho spol. Valve, jejíž hry společnost EA spoluvydává (stará se o vydávání krabicových verzí). Newell totiž chytře využil promo akce EA k tomu, aby odhalil hned trojici mírně šokujících informací, které vám teď pěkně popořadě naservírujeme.

Half-Life 2: Episode 2 vyjde (přesný termín znám není) současně na PC, PS3 a Xboxu 360. Vzhledem k tomu, že by bylo nelogické vydávat na PS3 a Xboxu 360  jenom jednu epizodu, navíc z poloviny příběhu, tak bude součástí PS3 a Xbox 360 verzí Half-Life 2: Episode 2 veškerý předtím vydaný HL2 obsah. Co se samotné Half-Life 2: Episode 2 týče, tak hráče zavede mimo City 17, kde mu kromě jiného nabídne nové lokace, nepřátele, přátele a celou řadu vylepšení interně vyvinutého Source enginu. To je samozřejmě všechno moc pěkné, ale rozhodně se to nevyrovná hned dvojici herních módů, jež budou v HL2:EP2 k dispozici.

Součástí  Episody 2 bude originální singleplayer puzzle hra Portal a 7 let očekávaná multiplayer hra Team Fortress 2. K Portal se dostaneme za chvilku, protože Team Fortress 2 má zkrátka přednost. Po stránce stylu, respektive vizuálního zpracování bude TF2 připomínat No One Lives Forever od Monolithu, nebo komiks, či film od Pixaru. A nejde jenom o grafiku! Komiksová bude i hra samotná, což platí například o ve hře dostupných bojových třídách (Medic, Heavy, Spy, Scout, Engineer, Sniper, Soldier, Pyro), jejichž příslušníci budou mít k dispozici přehnané karikatury zbraní, či jiného vybavení (stříkačky). Team Fortress 2 bude podle Newella něco naprosto jiného, než běžné týmové multiplayer hry, o což mu šlo evidentně v první řadě. Jakmile se objeví další informace, tak se s nimi samozřejmě hnedka ozveme.

Teď se vrátíme k výše zmíněné singleplayer puzzle hře Portal, která je výsledkem snahy Valve o netradiční využití in-game fyziky v rámci regulérního herního módu. Portal fyziku rozhodně unikátním způsobem využívá, protože v tomto módu bude hráč řešit problémy a překonávat překážky s použitím portálů. Kupříkladu, když bude chtít hráč překonat překážku v cestě, aby se dostal na druhou stranu místnosti, tak si s pomocí speciálního zařízení otevře portál na druhé straně místnosti, další portál si otevře před sebou a prostě projde na druhou stranu místnosti. Tohle je samozřejmě pouze ten nejjednodušší příklad puzzlu, který bude v Portal k dispozici. Následující příklad už je daleko zajímavější. Řekněme, že na hráče střílí droid, kterého je třeba nějak eliminovat. Hráči postačí, když vytvoří portál nad droidem a pak vytvoří portál pod těžkou bednou. Bedna tím portálem propadne na droida a zničí jej. Tím pádem se cesta uvolní. Newell dodal, že je až neuvěřitelné, kolik možností portálové hrátky umožňují a jak jsou zábavné. Zda-li má pravdu se uvidí nejdříve na konci roku. Není však vyloučeno, že Half-Life 2: Episode 2 vyjde až příští rok. Každopádně nové informace o Episode 2, Portal i Team Fortress 2 prý budou zveřejňovány postupně během podzimu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama