kuti-valve-half-life-2-pro-xbox-360
Novinka Kutí Valve Half-Life 2 pro Xbox 360?

Kutí Valve Half-Life 2 pro Xbox 360?

sleepless.

sleepless.

28. 5. 2006 10:51
Reklama

Navzdory tomu, že Gabe Newell letos v březnu přiznal prodejní neúspěch Xbox verze Half-Life 2, se společnost Valve pokusí s tímto titulem prorazit znovu, tentokrát však na Xboxu 360 – možná! Jediné co je v tuto chvíli jistě je to, že společnost Valve chystá několik titulů pro Xbox 360. Přesně to stálo ve zhruba měsíc staré tiskové zprávě, která byla jinak hodně nekonkrétní. O tom, že jedním z těch několika chystaných Xbox 360 titulů od Valve je právě nová verze Hal-Life 2, svědčí záznamy na internetových obchodech EBGames a Gamestop (které jsou součástí jednoho obchodního řetězce), které jako termín vydání uvádějí únor 2007 a jako distributora společnost Electronic Arts.

Na první pohled se sice může zdát nelogické, že by po neúspěchu s Half-Life 2 na Xboxu zkoušeli tvůrci z Valve štěstí s HL2 pro Xbox 360. Když si však člověk vybaví všechny souvislosti, tak to však dává perfektní smysl. Xbox verze HL2 totiž vyšla v době, kdy se většina hráčů chystala na nákup nové konzole Xbox 360 a prodeje Xbox her začaly významně klesat. Dalším důvodem neúspěchu Xbox verze HL2 byla absence multiplayeru. Pak je třeba brát v úvahu konkurenci několika dalších špičkových FPS titulů, které na podzim 2005 pro Xbox vyšly (Far Cry insticts například). No a v neposlední řadě je tu fakt, že majitelé Xboxu nevidí Hal-Life sérii jako něco kultovního, co musí mít, jak je tomu u spousty majitelů PC. Pro ně je HL série jenom jedna z mnoha.

Pokud by mělo na vydání HL2 pro Xbox 360 vyjít, tak je dost veliká šance, že by to s prodejností oproti Xbox verzi bylo zřejmě mnohem lepší. Hráčská základna Xboxu 360 už je docela solidní a jak naznačil úspěch všech na Xbox 360 vydaných FPS (hlavně Call of Duty 2 a Perfect Dark Zero), tak mají o tento žánr docela velký zájem. Dále není třeba pochybovat o tom, že by případná Xbox 360 verze HL2 nabídla vedle singleplayeru i multiplayer, což je pro spoustu majitelů konzole od MS rozhodující faktor při rozjímání nad tím, jestli nějaký titul koupit, či nekoupit. No a pak je třeba myslet i na to, že by vývoj Xbox 360 verze HL2 nebyl pro Valve zs tak náročný - finančně ani časově. Dá se totiž předpokládat, že by vzali základ v podobě Xbox verze, patřičně jej audiovizuálně vyšperkovali (textury v HD rozlišení, par efektů typu HDR navíc), přidali multiplayer a šup s tím na trh. Takže celkově vzato, vývoj Xbox 360 verze HL2 by byl od Valve vcelku logický krok. Zatím však jde pouze o fámu, kterou tvůrci z Valve nijak konkrétně nekomentovali. Prý se však hráči mají připravit na zajímavé informace ještě před koncem tohoto roku. Na závěr ještě taková poznámečka. Nejenom že se spekuluje o Xbox 360 verzi Half-Life 2. V průběhu E3 2006 se bůhví odkud začala šířit informace o tom, že Valve chystá HL2  i pro PlayStation 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama