project-entropia-se-meni-na-entropia-universe
Novinka Project Entropia se mění na Entropia Universe

Project Entropia se mění na Entropia Universe

sleepless.

sleepless.

12. 4. 2006 11:22
Reklama

Několik let úspěšně fungující MMORPG titul Project Entropia se od zbytku her v tomto ranku liší v řadě bodů. Hlavní odlišnost však spočívá v tom, že v ní funguje reálná ekonomika. Základní verze hry je zcela zdarma. Stačí si vytvořit account a hrát. Bez peněz to však dlouho nejde. Ve virtuálním světě Project Entropia se totiž platí úplně za všechno. Za oblečení, jídlo, bydlení, vozidla, zábavu, vzdělání, zkrátka za všechno. A právě na tom hra stojí - nabízí hráči možnost fungovat se svým avatarem v imaginárním světě, kde však vládne tržní ekonomika. Stejně jako ve skutečném životě tak může být hráč v Project Entropia buď úspěšným podnikatelem s tučným bankovním kontem, nuzák co nemá ani na jídlo, nebo spokojený příslušník střední třídy. Peníze své postavě přitom může hráč zajistit docela snadno. Může si totiž převést skutečné dolary na herní měnu PED v poměru 1 ku 10. Peníze však do hry nemusí jen sypat. Hráči si životem a hraním ve světě Project Entropia mohou i slušně vydělat. Herní měnu lze totiž zase pěkně převést na skutečné dolary. Záleží jen na hráči co od hry chce a jak dokáže svůj záměr zrealizovat.

Celá myšlenka stojící za MMORPG titulem Project Entropia je v pravdě revoluční a je až neuvěřitelné, že se ujala. Dokazuje to fakt, že hráčů rok od roku přibývá a suma peněz, které se hrou protočí neustále stoupá. V roce 2005 to bylo 165 milionů dolarů a na tento rok (2006) počítají tvůrci z týmu MindArk z překročením hranice 300 milionů dolarů. To už samozřejmě nebylo možné sledovat jen tak se založenýma rukama. Tvůrci z týmu MindArk pracují na tom, aby hra nabízela pořád něco nového a hlavně aby její ekonomika nejenom fungovala, ale i nadále rostla a hráčů přibývalo. V rámci této snahy došlo v poslední době k celé řadě změn včetně implementace in-game reklam a rozšíření herní plochy i možností k obchodování.

Právě kvůli tomu, jak se hra během posledních měsíců změnila a vyvinula, ale i v očekávání změn budoucích došlo k jejímu přejmenování z Project Entropia na Entropia Universe. Nový název prý daleko lépe vyjadřuje to, že se z původního experimentu stal samostatný fungující vesmír, který se neustále rozrůstá a nabízí hráčům nové příležitosti k seberealizaci. Jako že to jsou možnosti? Nejlepší bude to vyzkoušet na vlastní kůži. Stačí zabrowsit na novou oficiální homepage, stáhnout si free klienta a do světa Entropia Universe  nakouknout. Ti co na to nemají čas a ni chuť by si o hře měli na homepage přečíst základní fakta. No a jestli je i tohle pro někoho moc, tak je tu pár screenshotů a promo video, které by mělo podstatu Entropia Universe alespoň částečně nastínit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama