brain-exercise-zvazte-si-svuj-mozek-s-pomoci-ds
Novinka Brain Exercise - zvažte si svůj mozek s pomocí DS

Brain Exercise - zvažte si svůj mozek s pomocí DS

sleepless.

sleepless.

11. 4. 2006 12:15
Reklama

Jedním ze základních kamenů obrovské popularity Nintenda DS v Japonsku je řada "Brain" titulů, které zábavnou formou testují a procvičují hráčovu mysl, paměť a další schopnosti, které má obecně na starosti náš mozek. No a tyto v Japonsku nesmírně populární tituly se během několika týdnů objeví konečně i v Evropě. Jedním z nich je známější  Prof. Kawashima’s Brain Training: How Old Is Your Brain a tím druhým Brain Exercise, nebo také Big Brain Academy. O tom druhém už se sice podrobně rozepsal ve svém preview Farid, ale není důvod si nepřipomenout alespoň základní fakta, která společně se sadou nových obrázků zveřejnila společnost Nintendo.

Brain Exercise, nebo chcete-li Big Brain Academy, je série zábavných miniher nazývaných Aktivity, které jsou navrženy tak, aby procvičovaly mozek, respektive jeho jednotlivé funkce. K dispozici jsou tři herní módy, přičemž tím hlavním je Test mód, na jehož konci se člověk dozví, kolik vlastně váží (obrazně řečeno) jeho mozek. Druhý mód slouží k procvičování jednotlivých miniher a třetím módem je Versus multiplayer až pro 8 hráčů, který podporuje hraní s použitím jedné kartridže. Principem VS módu je přitom vzájemné soutěžení v jednotlivých aktivitách o to, kdo má větší mozek.

Miniher, neboli Aktivit je v hlavním Test módu k dispozici celkem 15, ovládají se v drtivé většině příkladů prostřednictvím stylusu a jsou rozděleny do 5 kategorií, přičemž v každé z nich je testováno něco jiného. Konkrétně se jedná o kategorie  - myšlení, analýza, paměť, počítání, identifikace. Jakmile hráč projde všech 15 miniher, tak mu hra předhodí výsledek v podobě váhy jeho mozku a informací o tom, jak si vedl v jednotlivých kategoriích, v čem by se měl zlepšit a podobně. Hlavně však hráči nabídne srovnání, například v podobě známé osobnosti, jejíž mozek má stejnou váhu jaká hráči vyšla na základě testu. Pokud vás tento titul nějakým způsobem zaujal, tak si určitě přečtěte výše zmíněné preview a mrkněte na nové obrázky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama