cenega-zrusila-rpg-projekt-the-roots
Novinka Cenega zrušila RPG projekt The Roots

Cenega zrušila RPG projekt The Roots

sleepless.

sleepless.

10. 4. 2006 14:02
Reklama

Už na konci minulého týdne se po webu začala šířit informace o tom, že společnost Cenega Publishing ukončila spolupráci s polským týmem Tannhauser Gate, což mělo za následek zastavení vývoje a následné zrušení projektu The Roots. Až dnes se však Cenega Publishing na tohle téma oficiálně vyjádřila, takže to všem co se o The Roots zajímali můžeme s nepříliš velkou radostí sdělit. Důvodem k ukončení spolupráce Cenega Pub. a výše uvedeného polského týmu byla série vážných problémů, které se objevily v průběhu vývoje hry. Blíže se Cenega Publishing k celé věci nevyjádřila.

Zastavení vývoje The Roots je sice velká škoda, ale dalo se to čekat. Několik let chystaný titul pro PC a Xbox měl původně vyjít už v roce 2004 a od té doby byl termín jeho vydání neustále odsouván a odsouván až to dopadlo tak jak to dopadlo. Ne že bych chtěl kopat do mrtvoly, ale připomenout si co byl titul The Roots vlastně zač se určitě sluší. Záměrem týmu Tannhauser Gate bylo vytvořit designově klasické japonské RPG se spoustou postav a propracovaným příběhem čerpajícím ovšem z tradic západních a ne východních RPG. Měl to být prostě střet dvou odlišných RPG škol, což byl možná jeden z kamenů úrazu.

Preview verze nevypadaly a nehrály se vůbec špatně, ale bylo z nich  patrné, že tvůrci tak nějak sami netuší co jim to pod rukama vlastně vzniká. Jakoby to s těmi ingrediencemi přehnali a pak už bylo těžké celý proces vývoje ukočírovat. Zmínku určitě zaslouží i to, že zatímco s vývojem PC, Xbox verze The Roots si polští tvůrci neporadili, tak vývoj titulu The Roots pro mobilní telefon N-Gage zvládli na jedničku. Výsledkem byla jedna z nejlepších her, která byla a je na platformě N-Gage vůbec k dispozici.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama