informace-a-screeny-z-ps2-rpg-persona-3
Novinka Informace a screeny z PS2 RPG Persona 3

Informace a screeny z PS2 RPG Persona 3

sleepless.

sleepless.

26. 3. 2006 08:10
Reklama

RPG série Shin Megami Tensei si už od prvních titulů pro konzoli SNES udržuje kultovní statut a doma v Japonsku se mohou hráči po každé nové SMT hře doslova a do písmene utlouci. Platí to i o dvoudílné RPG sérii Persona, která je jednou z několika odnoží Shin Megami Tensei brandu. Fanoušci série Persona měli v uplynulých letech docela dlouhý půst. První dva díly totiž vyšly na PSX a nezdálo se, že se ještě někdy dílu třetího dočkají. Tyto nepříliš positivní vyhlídky se naštěstí rozhodla změnit společnost Atlus, která už na titulu Persona 3 nějaký ten pátek pracuje a hodlá ji v Japonsku vydat letos v červenci. Jestli se pak hra objeví v US, nebo dokonce v Evropě (první dva Persona tituly v EU nevyšly, zatímco v US ano) je zatím ve hvězdách. Přinejmenším vydání v US je však docela pravděpodobné.

Koncept Persona 3 odpovídá oběma předešlým dílům a život hlavní postavy i všech obyvatel herního světa je tak rozdělen na dvě části - normální každodenní život a život v tzv. Shadow Time. Hlavním hrdinou Persona 3 je 17-ti letý chlapec, který se právě přestěhoval do města Minuto Ku a je ve škole nováček. Krátce po svém příjezdu je během noci napaden neznámou entitou zvanou Shadow a při střetnutí s ní zjistí, že má speciální vlastnosti. Dokáže se totiž měnit v celou řadu různých bytostí s rozličnými vlastnostmi a může tak bojovat proti výše uvedené nepřátelské entitě Shadow. Hlavní hrdina však není sám, kdo touto schopností disponuje. K dispozici ji mají i ostatní studenti, i když v trošku jiné podobě. Oni se totiž, na rozdíl od hlavní postavy, nedokáží měnit v různé bytosti, ale pouze v jednu. Hlavní postava a spolu s ní i hráč se tedy stává vůdcem speciální skupiny, jejímž úkolem je zneškodnit Shadow.

Této aktivitě se však žáci pod vedením hráče věnují pouze po půlnoci, kdy se zastaví normální čas a nastává tzv. Shadow Time. To se celé město změní i s obyvatelstvem ve stínovou zónu plnou démonů, kteří se rádi krmí dušemi obyčejných lidí. Ti se nemohou sami nijak bránit, protože během Shadow Time ztrácí vědomí. Jediný, kdo je může ochránit, je hlavní hrdina a jeho spolužáci, kteří se dokáží v Shadow Time volně pohybovat a bojovat proti démonům. Samotné souboje by však školáci nezvládli ve své lidské podobě a tak se proměňují v Persona bytosti. Každá postava se může transformovat jenom do jedné bytosti, zatímco hlavní hrdina je může střídat. Nové podoby si přitom zpřístupňuje kombinováním Persona karet, které vyhrává v soubojích.

Vedle Shadow Time části hra nabízí i stejně, či spíše více, propracovanou část odehrávající se během dne v normálním světě. V této části je hlavní hrdina normální student, jehož aktivity řídí sám hráč. Čeká je tak nejenom pravidelné navštěvování školy se vším co k tomu patří (učení se na zkoušky, přestávkové aktivity, letní a zimní prázdniny a další), ale i průzkum města, nakupování v obchodech a navazování i utužování přátelských kontaků se spolužáky. Čím bližší je totiž vztah hlavní postavy se spolužáky, tím lepší je pak jejich spolupráce při soubojích v Shadow Time. První sada obrázků z Persona 3 je k vidění v naší galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama