xbox-360-akce-ninety-nine-nights-i-na-zapade
Novinka Xbox 360 akce Ninety-Nine Nights i na západě

Xbox 360 akce Ninety-Nine Nights i na západě

sleepless.

sleepless.

25. 3. 2006 09:56
Reklama

Prodeje konzole Xbox 360 v Japonsku jsou stále směšně malé (v týdnu mezi 13. – 19. březnem se prodalo jenom 1039 kusů, zatímco třeba Gamecube se prodalo 1318 kusů, GB SP 4290 kusů a PS2 66670 kusů). Situace by se podle papírových předpokladů měla alespoň trošku změnit k lepšímu v druhé polovině dubna, kdy se na trhu v Japonsku konečně objeví mix masivní příběhové hack n’ slash akce a strategie Ninety-Nine Nights od týmů Q Entertainment a Phantagram.

Hráči v Japonsku na tento titul čekají jako na dar z nebes a jejich neutuchající zájem potvrdily víceméně positivní ohlasy na několik týdnů starou demoverzi. Hráči si ji pochvalovali nejenom díky nádhernému audiovizuálnímu zpracování a technické bezchybnosti, ale hlavně kvůli hratelnosti. A to navíc demoverze údajně ani zdaleka neukázala všechno co nabídne plná hra, která bude z 80 procent adrenalinová akce ve stylu Dynasty Warriors a z 20 procent nepříliš komplexní strategie. Většinu času zkrátka hráči stráví na detailně zpracovaných bojištích, kde je čeká likvidace až několika tisíců nepřátel prostřednictvím mocných kouzel i řady útočných pohybů.

Ninety-Nine Nights však nedělá vlny jenom v Japonsku. Hra budí oprávněný zájem i na západě, což platí o Evropě i Americe, kde byla nyní presentována během GDC 2006. Až do teďka však nebylo jisté, jestli hra mimo Japonsko vůbec vyjde. Společnost Microsoft totiž na tohle téma dlouho taktně mlčela. Tiché období už naštěstí skončilo. Právě u příležitosti presentace Ninety-Nine Nights během GDC 06 totiž došlo k oficiálnímu potvrzení toho, že hra vyjde i na západě, zatím jenom v US. Dojít by k tomu mělo na konci tohoto roku. V té době už bude japonská verze dávno na trhu a všichni zájemci tak budou mít jasno v tom, jestli si hra jejich peníze zaslouží, nebo nezaslouží. Stejně tak by mělo být jasné, jestli se hra vedle Japonska a US objeví i v Evropě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama